En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Els veterinaris demanen extremar les precaucions si es tenen animals a casa

Les mascotes no poden desenvolupar el Covid-19, però poden ser portadores passives del virus
| 19 de març de 2020
Els veterinaris demanen extremar les precaucions si es tenen animals a casa

Les mascotes no poden desenvolupar el Covid-19, però poden ser portadores passives del virus. Els passejos han de ser més ràpids i s’ha d’intentar evitar trobar-se amb gent. Els centres veterinaris continuaran oberts, però amb mesures especials, com ara haver de demanar cita prèvia abans d’anar-hi.

Les mascotes no poden desenvolupar el Covid-19 (David Planella)

El coronavirus es transmet de persones a persones. No hi ha cap evidència científica que les mascotes puguin desenvolupar el Covid-19. De fet, de coronavirus n’hi ha molts i els animals tenen els seus, però aquests no tenen res a veure amb el que està afectant ara els éssers humans. Això sí, encara que no es puguin infectar, les mascotes poden ser portadores passives del virus. Ho explica molt gràficament el veterinari Jordi Juanola, de la Clínica Veterinària Olot.


I per això, si es tenen animals de companyia a casa, cal extremar les precaucions.


Els passejos

Passejos més curts, d’una sola persona i garantir les distàncies de seguretat si ens trobem algú pel carrer. Són també les instruccions que han difós els cossos de seguretat, que, fins i tot, poden demanar la documentació de la mascota als propietaris.

I si jo tinc coronavirus?

Aquests dies, s’han disparat les preguntes als centres veterinaris en relació als animals i el coronavirus. I un dels dubtes que més es genera és què passarà amb la mascota si algú de casa dona positiu en Covid-19. Jordi Juanola diu que en aquest cas és ideal que algú altre es faci càrrec de l’animal perquè no s’impregni de partícules víriques i es converteixi en portador passiu. Ara bé, en cas que no es tingui ningú...


Mesures especials als veterinaris

Aquests dies, els centres veterinaris continuen oberts, però han hagut de prendre mesures especials. Per anar-hi, abans cal demanar cita prèvia, i un cop allà s’han de mantenir les distàncies de seguretat per evitar aglomeracions a la sala d’espera. Per això és habitual veure cues a l’exterior. A més, l’animal només pot anar al veterinari acompanyat d’una sola persona i, com a mesura més extrema, a dins de la consulta el propietari no hi pot entrar.

A més, el col·legi de veterinaris ha demanat a tots els centres que facin un inventari del material que tenen (mascaretes, guants, bates, etc.) per si en algun moment fessin falta als hospitals.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum