En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Salvem les Valls, sobre Acció Climàtica i la variant d'Olot: "Estem desconcertats"

L'entitat diu que no s’entén com Acció Climàtica pot promoure carreteres i creuen que això és “irresponsable i poc seriós”
Pau Masó | 21 de gener de 2022

Imatge d'arxiu d'alguns membres de Salvem les Valls (ACN)


Pocs dies després que la secretaria de Medi Ambient anunciés a Ràdio Olot que Acció Climàtica preveu donar llum verda al projecte d’1+1 de la variant d’Olot, el col·lectiu més contrari a la infraestructura també ha sortit a dir la seva. Salvem les Valls es mostra decepcionada amb el posicionament del Departament. L’entitat creu que Acció Climàtica “ha de fer acció climàtica” i es mostren “desconcertats”. Sergi Batlle és un dels portaveus de l’associació.

La secretària de Medi Ambient, l’olotina Anna Barnadas, també va assegurar a Ràdio Olot que el traçat 1+1 “és compatible per preservar els valors naturals del territori”. Per Batlle, això “no és correcte”.

La via judicial

Després de veure que el Departament d’Acció Climàtica té voluntat de tirar endavant el projecte de la variant d’Olot, Salvem les Vall diu que es planteja obrir la via judicial per defensar la Llei del Canvi Climàtic.

Salvem les Valls és la veu més oposada a la construcció de la variant d’Olot, sigui quina sigui la dimensió de la carretera. Els últims temps, l’associació s’ha mostrat fermament en contra de la infraestructura. A l’altra banda de la partida, hi ha el col·lectiu empresarial representat per l’Associació d’Empreses Euram Garrotxa. Aquesta entitat s’ha mostrat sempre a favor d’una variant 2+2. En aquesta ocasió, no ha volgut valorar el posicionament d’Acció Climàtica i, segons han explicat a Ràdio Olot, prefereixen esperar la publicació oficial de la declaració d’impacte prevista per al mes de juny.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum