En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Podem, a Olot?

Un grup de simpatitzants del partit de Pablo Iglesias volen crear una de les assemblees a Olot i no descarten presentar-se a les properes municipals. 
| 24 d'octubre de 2014
Podem, a Olot?

Podem, la formació que encapçala Pablo Iglesias, vol crear una assemblea a Olot. Ara mateix hi ha un grup de persones que volen impulsar el grup i han organitzat una trobada aquest dissabte. En declaracions a Ràdio Olot, els seus impulsors no descarten presentar-se a les properes eleccions municipals. A les darreres europees van ser la sisena força més votada a la ciutat.

 

JORDI ALTESA | Són la formació política del moment: per l’atracció que genera en uns i el rebuig en d’altres però la seva irrupció en política ha centrat gran part de l’atenció mediàtica dels últims mesos. Encapçalada per Pablo Iglesias, la formació política s’organitza amb cercles, una sèrie d’assembles temàtiques o territorials. Ara, un grup de persones volen que Podem tingui el seu cercle a Olot. Segons ha explicat a Ràdio Olot un dels seus impulsors, Jaume Andrés, veuen “just” presentar-e a les municipals però tampoc ho descarta.

Per veure l’interès que despertaria un cercle de Podem a Olot, han convocat el què en diuen una ‘trobada informal’ aquest dissabte a les tres de la tarda a la Plaça Clarà d’Olot. Aquest grup d’impulsors, segons ha explicat Andrés, no havien tingut cap participació política activa fins ara. Ha estat la manera de treballar i la ideologia el que els ha cridat l’atenció per a fer el pas. La formació ha tingut fins ara un centre de treball potent arrelat a Madrid, d’on en són la majoria del seus fundadors. El mes que ve, Podemos tindrà un programari definit.

 

Resultats i previsions

En les darreres eleccions europees, Podem va ser sisena força a Olot. Sense fer campanya ni distribuir propaganda, van obtenir 213 vots, quasi bé un 2% del total. Les enquestes a nivell estatal donen a Podemos una intenció de vot del 17%, el que li donaria uns quaranta diputats. A Catalunya les enquestes també els situen a hores d’ara com a quarta força al Parlament.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les preguntes del 14F: quan i com votar?

Guia pràctica amb les principals preguntes de la jornada electoral

Tots els col·legis electorals del 14F a la Garrotxa

Consulta si el teu col·legi ha canviat d'ubicació

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum