En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Pep Berga arrasa, per sorpresa, a la ciutat d’Olot

Junts per Catalunya ha aconseguit una majoria absoluta que feia 16 anys que no es produïa a la ciutat
| 27 de maig de 2019
Pep Berga arrasa, per sorpresa, a la ciutat d’Olot

El candidat de Junts per Catalunya ha aconseguit la majoria absoluta amb 11 regidors. ERC ha mantingut els cinc regidors que tenia aquest últim mandat igual que els tres del PSC.  Pel que fa a la CUP ha perdut una cadira al consistori i es queda amb dos regidors. Ni Olot en Comú, ni Ciutadans ni VOX han aconseguit entrar a l’Ajuntament.

Pep Berga amb el seu equip a la seu del partit (cedida)


Després de 16 anys, un partit tornarà a governar amb majoria absoluta a la ciutat d’Olot. Des del 2003 amb Lluís Sacrest, ningú havia aconseguit tenir més de la meitat de les cadires del consistori olotí. Aquest 2019, a contra pronòstic, Pep Berga ha aconseguit treure 11 dels 21 regidors. Junts per Catalunya  ha guanyat a 34 de les 35 meses de la ciutat d’Olot i ha pintat de blau la capital garrotxina. Només a Sant Roc, en una de les meses electorals de l’escola del barri, els juntistes s’han vist superats per al PSC. Aquestes han estat les primeres declaracions del nou alcalde d’Olot, Pep Berga, als micròfons d’aquesta emissora.

 

El bon resultat de Junts per Catalunya ha aclaparat ERC, que ha tret 3.500 vots menys que els juntistes. Finalment, ha acabat mantenint els seus cinc regidors. Els republicans han valorat d’aquesta manera uns resultats que no s’esperaven. La cap de llista és Anna Barnadas.

 

A més d’ERC, qui també ha mantingut el nombre de regidors és el PSC. Els socialistes es mantenen com a tercera força més votada a la ciutat. El seu cap de llista, Josep Guix, valora així els resultats. Són declaracions a Ràdio Olot.

Cop dur per la CUP

Qui també aspirava a més i ha patit tot el contrari és la CUP. El partit ha perdut un regidor respecte al 2015 i serà la quarta força tot i haver aconseguit dos-cents vots més que fa quatre anys.

Olot en Comú surt de l'ajuntament

La meitat dels partits que es presentaven a les eleccions a Olot aquest diumenge s’han quedat sense representació a l’Ajuntament. Olot en Comú, Ciutadans, VOX i el Partit Comunista no han aconseguit cap regidor. Així ho han valorat els caps de llista dels comuns, Xavier Garcia.

 

Els resultats d’aquest diumenge també deixen una elevada participació a la ciutat d’Olot. En total 15.569 olotins han anat a les urnes aquestes eleccions municipals. És un 65,5% del cens, 10 punts més que fa quatre anys. Malgrat això, Olot ha estat el municipi amb menys participació de tota la Garrotxa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les preguntes del 14F: quan i com votar?

Guia pràctica amb les principals preguntes de la jornada electoral

Tots els col·legis electorals del 14F a la Garrotxa

Consulta si el teu col·legi ha canviat d'ubicació

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum