En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot encarrega un estudi per analitzar la zonificació escolar

Ha de servir per determinar si cal o no canviar les àrees escolars que hi ha actualment
Pau Masó | 10 de novembre de 2021
Olot encarrega un estudi per analitzar la zonificació escolar

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, i la regidora d'Educació, Mariona Camps (Pau Masó)


Des de l’estiu del 2020, Olot té sobre la taula revisar la zonificació escolar. Des d’un principi es va anunciar que la revisió seria qüestió de mesos i que la possible nova zonificació podria entrar en funcionament el curs 2021-22. Finalment, però, no ha estat així i la ciutat segueix amb la revisió de la zonificació pendent. S’han fet reunions i trobades amb agents locals, però ara s’ha iniciat un nou pas: la contractació d’una empresa externa que analitzarà la situació actual de les àrees escolars d’Olot. En parla l’alcalde Pep Berga.

Berga defensa que la zonificació que hi ha hagut fins ara ha funcionat i ha evitat que hi hagués segregació escolar. Però l’alcalde d’Olot no es mulla sobre com pot acabar la cosa.

La zonificació escolar marca el centre on haurà d’anar cada alumne de la ciutat segons el carrer on visqui. La problemàtica amb aquest document va aparèixer fa un parell d’anys en el moment en què Educació va voler retallar línies de P3 al Malagrida. Les famílies van queixar-se que la zonificació escolar d’aquesta àrea només contemplava una escola pública i tres de concertades. En aquell moment el Departament va decidir mantenir les línies de P3 amb la condició que es revisés la zonificació de la ciutat. Des de llavors, la zonificació ha estat a debat. S’espera que l’anàlisi que s’ha encarregat tingui resultats a finals d’aquest any.

També et pot interessar

Les farmàcies i els testos escolars: "Estàvem preparats per una ventada i ha caigut un temporal"

Educació ha promès testos gratuïts a tots els alumnes que tinguin un positiu a la classe, però les farmàcies se n’han quedat sense. Els establiments no han pogut fer front a l’alta demanda de testos i diuen a Ràdio Olot que hi ha hagut una manca de previsió de Salut

Les baixes per covid del professorat afecten de ple els centres concertats

Es troben que, a diferència de l’escola pública, no tenen una borsa ni nomenaments diaris per substituir els positius que apareixen entre professors i mestres

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum