En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Educació rectifica i mantindrà les dues línies del Malagrida, si es canvia la zonificació escolar d'Olot

La nova zonificació hauria d’estar feta al novembre i entraria en funcionament el 2021
| 18 de juny de 2020
Educació rectifica i mantindrà les dues línies del Malagrida, si es canvia la zonificació escolar d'Olot

Cop de volant en la situació de l’escola Malagrida d’Olot. El Departament d’Educació anuncia que mantindrà les dues línies de P3 el pròxim curs amb la condició que l’Ajuntament canviï la zonificació de la ciutat. La decisió s’ha pres en qüestió de dies i l’ha anunciat el grup municipal d’ERC Olot després de diferents converses amb el Departament. La nova zonificació hauria d’estar feta al novembre i entraria en funcionament el 2021. 

Foto: Escola Malagrida


D’aquestes declaracions...

 

A aquestes....

 

... només han passat quatre dies. Pel mig hi ha hagut trucades, converses i negociacions que han acabat canviat la posició del Departament d’Educació.

Divendres passat els serveis territorials anunciaven a les famílies i a l’ajuntament que l’escola Malagrida d’Olot es quedava sense la segona línia, però aquest dijous s’ha fet marxa enrere i el Departament ha rectificat la decisió. El canvi d’opinió es deu a les converses que hi ha hagut l’última setmana entre diferents actors i a la possibilitat de modificar la zonificació escolar de la ciutat. Aquest és el requisit que posa el Departament a canvi de mantenir les dues línies el pròxim curs. Ho ha anunciat el grup municipal d’ERC, qui ha liderat les converses amb el Departament del mateix partit. La portaveu dels republicans a Olot és Anna Barnadas.

 

Anna Barnadas en la roda de premsa on s'ha comunicat la notícia aquest dijous (Pau Masó)


L’escola Malagrida d’Olot es troba en una zona escolar envoltada de centres concertats. Al centre de la ciutat hi ha tres centres concertats (Petit Plançó, Escola Pia i Cor de Maria) i només un de públic (el Malagrida). Aquesta anomalia fa anys que existeix i el Departament ja havia demanat a l’Ajuntament que ho modifiqués. Ara la nova zonificació serà un requisit per mantenir les dues línies i caldrà que el consistori ho tingui a punt per al mes de novembre d’aquest any. Ara el govern de la ciutat té 48 hores per acceptar la decisió i respondre al Departament. Si accepta el canvi de zonificació, aquest setembre el Malagrida mantindrà les dues línies de P3 i de cara al 2021-22 Olot posaria en pràctica la nova zonificació.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Davant el desànim, més organització

Aquesta és l’actitud de les entitats sobiranistes de la Garrotxa cinc anys després de l’1 d’Octubre

Els veïns del barri de Sant Miquel d’Olot ja poden fer les seves analítiques al Centre d’Atenció Primària de la zona

Hi ha dos dies habilitats perquè els usuaris que ho necessitin passin a fer-se les analítiques al seu propi barri

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum