En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'àrbitre Xevi Buch viurà la seva segona experiència olímpica: "Soc un privilegiat"

Cada federació només pot convocar un àrbitre i, com fa cinc anys, l’olotí ha tornat a ser l’escollit per xiular les competicions de waterpolo
David Planella | 15 de juliol de 2021

Per segons Jocs Olímpics consecutius, Xevi Buch ha estat l’àrbitre escollit per representar l’arbitratge waterpolístic espanyol a la cita esportiva més important de totes. En declaracions a Ràdio Olot, l’olotí assegura que no s’ho esperava. Explica que fa cinc anys pensava això mentre gaudia del seu debut olímpic a Rio de Janeiro.

Ja fa gairebé dos anys que Xevi Buch va rebre la convocatòria de la Federació Espanyola per als Jocs Olímpics de Tòquio. L’estiu passat, però, els Jocs no es van poder fer i l’espera s’ha fet llarga.

"Hi haurà molts controls"

Si tot va bé, Xevi Buch volarà dimarts cap al Japó. El protocol és el mateix que va haver de seguir el també garrotxí Jordi Jou: abans de marxar, s’haurà hagut de fer dues proves PCR, a l’arribada, se’n farà una altra, i un cop allà, anirà passant controls a diari. La vila olímpica serà una bombolla i esportistes, entrenadors i àrbitres no en podran sortir ni tan sols barrejar-se entre ells. Aniran de la vila olímpica a la piscina i de la piscina a la vila olímpica. Seran uns Jocs molt diferents als que Xevi Buch va viure fa cinc anys a Rio.

Xevi Buch no sap què arbitrarà. Els àrbitres de waterpolo dels Jocs Olímpics es reuniran al final de cada jornada i allà se’ls comunicarà quins partits xiularan el dia següent.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum