En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El sector empresarial garrotxí reclama a Territori que reconsideri l’1+1 ampliable de la variant d’Olot

Creuen que la proposta que el Departament va fer el juliol trenca el consens i no està prou estudiada tècnicament
Pau Masó | 8 d'octubre de 2021
El sector empresarial garrotxí reclama a Territori que reconsideri l’1+1 ampliable de la variant d’Olot

El president d'EURAM, Òscar Rodríguez, en la roda de premsa d'aquest divendres (Pau Masó)


L’Associació d’Empreses Euram Garrotxa ha sortit aquest divendres a pressionar el Departament amb relació a la proposta de variant que es va fer el juliol. Després de més de dos mesos de la visita dels responsables de Territori a la capital garrotxina per explicar el model 1+1 ampliable, ara el sector empresarial garrotxí reclama reconsiderar-lo. Creuen que aquest model no resoldrà la congestió viària, no garanteix la seguretat i pot traslladar la situació de l’avinguda Sant Jordi a la zona de l’Hostal del Sol. També afirmen que l’opció escollida pel Departament no està prou estudiada tècnicament i per això, el president d’EURAM, Òscar Rodríguez, demana nous estudis.

Fins ara els estudis que s’han fet són els preliminars al projecte constructiu. Els últims documents (l’estudi informatiu i mediambiental) presentats l’any passat presenten quatre alternatives i totes contemplen un 2+2. Des de llavors fins ara, però, diversos organismes van presentar informes particulars com el Parc Natural, que es va posicionar a favor d’un 1+1. Finalment, Territori va acabar presentant una proposta d’1+1 ampliable a 2+2. Rodríguez diu que tot procés evolutiu té un impacte.

La proposta de l’1+1 ampliable es va presentar un cop acabat el procés d’al·legacions del projecte. Per Rodríguez això suposa una “indefensió” i han contractat un equip d’advocats per plantejar accions legals.

Segons EURAM, Territori ha de concretar la proposta de l’1+1 ampliable. L’entitat fa dos mesos que ha demanat una trobada amb el conseller Puigneró per tractar el tema. Mentrestant, Territori encara no ha presentat la resposta formal a les al·legacions de l’estudi informatiu de la variant d’Olot i s’està també a l’espera de la declaració d’impacte que ha de tramitar el Departament d’Acció Climàtica.

També et pot interessar

El càncer de mama també genera pobresa: 1 de cada 3 dones perd la feina

Un estudi de l’Associació Contra el Càncer conclou que el 70% de les usuàries veuen reduïts els seus ingressos durant la malaltia

L’Espai Cràter d’Olot s’agafa de la mà del CSIC

El nou museu dels volcans estreny una aliança amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques per dur a terme projectes, investigacions i difusió de la vulcanologia local

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum