En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

El projecte de rugbi inclusiu del Garrotxa RC, cada vegada més fort

Gràcies a una aliança amb Integra, ja hi participen una vintena de joves amb altres capacitats d’entre 15 i 20 anys
| 4 de desembre de 2019
El projecte de rugbi inclusiu del Garrotxa RC, cada vegada més fort

Gràcies a una aliança amb Integra, ja hi participen una vintena de joves amb altres capacitats d’entre 15 i 20 anys. Es troben cada quinze dies i es barregen amb jugadors de rugbi amb experiència que els ensenyen i juguen amb ells. L’objectiu del club és marcar tendència i engrescar altres entitats a fer el mateix per acabar tenint una Copa Catalana de rugbi inclusiu.

Adrián Gutiérrez i Ferran Ortiz, a l'estudi 1 de Ràdio Olot

Amb la referència del País Basc, on ja hi ha equips de rugbi inclusiu, fa un any el Garrotxa Rugbi Club va començar a fer realitat aquest projecte pioner a Catalunya. Ho va fer de la mà d’Integra, l’associació olotina que treballa per a la inclusió de col·lectius de risc. La iniciativa va arrencar amb pocs jugadors, però a hores d’ara ja en té una vintena. Un dels responsables és l’entrenador del Garrotxa RC Adrián Gutiérrez.


Haver crescut en tan poc temps esperona el Garrotxa Rugbi Club a continuar potenciant el projecte i, a la vegada, fer de mirall per a altres entitats de rugbi del país. De moment, explica el president, Ferran Ortiz, només n’hi ha una altra a Catalunya que ho hagi fet.


A l’horitzó, com diu Adrián Gutiérrez, hi hauria la creació d’una competició catalana de rugbi inclusiu que seguís l’exemple de les de futbol que ja hi ha. Ara bé, amb una diferència: als equips de rugbi inclusiu hi pot jugar tothom, no només persones amb alguna discapacitat. Al del Garrotxa, hi participen jugadors retirats o d’altres que encara estan en actiu.


L’equip inclusiu del Garrotxa RC s’entrena cada quinze dies, els dissabtes al matí, al camp de gespa de l’Estadi Municipal d’Atletisme d’Olot. Ferran Ortiz i Adrián Gutiérrez han explicat el projecte àmpliament al ‘Tercer Temps’ de Ràdio Olot. Podeu recuperar el podcast a l’Spotify o a radiolot.cat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les preguntes del 14F: quan i com votar?

Guia pràctica amb les principals preguntes de la jornada electoral

Tots els col·legis electorals del 14F a la Garrotxa

Consulta si el teu col·legi ha canviat d'ubicació

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum