En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

A tot arreu

El 9N es podrà votar a tots els municipis de la Garrotxa. A Olot, les seus del procés participatiu seran els 3 instituts públics.
| 23 d'octubre de 2014
A tot arreu

El proper 9 de novembre es podrà votar a tots els municipis de la Garrotxa. A tot Catalunya, només els veïns de 9 pobles s’hauran de desplaçar per poder exercir el seu dret a vot. A Olot, les seus del nou 9N seran els tres instituts públics de la ciutat.

Roda de premsa del Govern per presentar el dispositiu a tot Catalunya (ACN)

JORDI ALTESA | El 9N va prenent forma quan falten dues setmanes i mitja perquè arribi aquesta data. Aquest dia es farà el què el Govern català ha batejat com un “procés participatiu” on la gent podrà respondre a la doble pregunta. Una solució proposada pel president Mas que el govern de Madrid de moment no ha perseguit. La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, considera que la consulta manté totes les garanties democràtiques.

 

El cas garrotxí

En principi, tots els llocs de votació seran edificis de la Generalitat, exceptuant els municipis on no n’hi ha. En aquests casos, s’ha arribat a acords per la cessió d’altres dependències. Això a la pràctica es tradueix en què dels 947 municipis catalans es podrà votar a un total de 938.  En el cas concret de la Garrotxa, es podrà votar a tots i cada un dels pobles en un lloc que en la majoria de casos encara està per precisar. En el cas d’Olot es votarà als 3 instituts públics: els IES Montsacopa, el Garrotxa i el Bosc de la Coma. L’Ajuntament a més estudia posar el màxim de facilitats de transport. Ho ha avançat a Ràdio Olot l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas. El nombre de llocs a Olot per votar serà menor de les seus electorals que hi ha habitualment en unes eleccions ja que només en seran 3. Una situació que es convertirà en un repte organitzatiu.

El procés participatiu del 9N també serà fet de manera íntegra per voluntaris. De moment, els inscrits ja superen els 30.000. Per a més informació poden consultar el web www.participa2014.cat

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les preguntes del 14F: quan i com votar?

Guia pràctica amb les principals preguntes de la jornada electoral

Tots els col·legis electorals del 14F a la Garrotxa

Consulta si el teu col·legi ha canviat d'ubicació

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum