Cinc anys de l'Hospital d'Olot: què ha canviat i què canviarà?
Les xifres que han deixat els primers cinc anys de vida del centre garrotxí
| 15 de novembre de 2019
El nou hospital d’Olot compleix cinc anys de funcionament amb un increment important de l’activitat. Des del 2014 fins ara han augmentat tots els indicadors. El que més: les urgències i les operacions. El quart quiròfan, la ressonància o la transversalitat entre àrees hospitalàries són alguns dels següents passos que ha de fer el centre.
L'activitat del centre ha augmentat considerablement en cinc anys de vida (Pau Masó)
El canvi d’un hospital a un altre va ser radical, però també s’ha notat en les xifres d’activitat. Si el 2014 es feien 80 urgències al dia ara, se’n fan 98. El nombre d’operacions anuals ha crescut un 21% i es fan una vintena de visites externes més cada dia. En un any, ara es fan 800 radiografies, 3.700 sessions de rehabilitació i neixen una cinquantena d’infants més que el 2014 quan es va inaugurar el nou equipament. Segons el cap de servei de traumatologia de l’Hospital d’Olot, Manel Vancells, el canvi en l’apartat mèdic ha estat molt positiu.
Amb cinc anys les operacions anuals han passat de les 2.361 a les 2.857. Un canvi que encara s’espera que sigui més agreujat amb l’obertura properament del quart quiròfan. Vancells també remarca que les bones impressions no només són internes sinó també de professionals de fora el centre.
A part de l’avenç mèdic, un dels atractius del nou hospital és el seu espai i el seu entorn. Ho destaca la treballadora social del centre, Ester Barris.
L'hospital es va posar en marxa el 15 de novembre del 2014 (ACN)
Què ha d'arribar?
Mirant al futur, el responsable de sistemes d’informació de l’Hospital, Xavier Dilmé creu que cal millorar en l’àmbit digital.
En l’àmbit mèdic el doctor Vancells assenyala que la ressonància i la unitat de semicritics són projectes necessaris.
Amb relació a la transversalitat entre les àrees del centre, Barris creu que cal assumir un repte important: adaptar els treballadors a la infraestructura.
L’Hospital d’Olot va costar 52 milions d’euros i va tardar 14 anys a fer-se realitat. L’any 2000 es va posar fil a l’agulla al projecte amb qui llavors era Conseller de Salut, Xavier Pomés. El 2009 es va posar la primera pedra i cinc anys més tard, el 2014, es va inaugurar i posar en marxa.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
moove_gdpr_popup - 1 any - Guarda informació sobre l'acceptació de cookies
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Galetes Analítiques
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
_ga - 2 anys - s'utilitza per a distingir usuaris _gat - 1 minut - s'utilitza per a limitar el percentatge de solicituds _gid - 24 hores- s'utilitza per a distingir usuaris
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!