En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Quatre dies de La Vianda

Ja fa uns dies que hem començat La Vianda, l'aventura gastronòmica de Ràdio Olot i...
| 12 de març de 2015
Quatre dies de La Vianda

Ja fa uns dies que hem començat La Vianda, l'aventura gastronòmica de Ràdio Olot i us volem fer cinc cèntims del que hem cuinat

Can Dorca Embotits artesans ha sigut el nostre primer protagonista. Aquesta petita empresa familiar, dedicada a l'elaboració artesana d'embotit, ha marcat la temàtica de la primera setmana. El dilluns coneixíem en Joan i en Josep Mª Perecaula que van conversar amb la Mònica Font durant una entranyable entrevista.

CAN DORCA

Totes les persones expertes que han anat passant pels fogons de la Vianda ens han explicat sabers i secrets sobre el món del porc i dels embotits.

Durant segles, el porc i els embotits, han estat una de les fonts principals d’alimentació de la majoria de les nostres llars però en altres cultures, la musulmana o la jueva, per exemple, el porc i els seus derivats no només no són comestibles sinó que els consideren impurs. A l'espai "Aliments amb història", amb l'historiador David Colom, hem conegut curiositats històriques de l'embotit i el porc. Si les voleu conèixer, us podeu descarregar el podcast.

En Xevi Vico i l'Anna Vila, de Buits al Plat, ens han fet uns suggeriments més que atractius per cuinar l'ingredient estrella de la setmana, el porc. Un "farcellet de col amb botifarra de perol ", uns "aperitius freds de carn d'olla"  o una tarta tatin de botifarra negra i poma, convertint unes postres amb un primer plat. No us sembla interessant?

Buits al Plat

També hem tingut la nostra experta en dietètica i nutrició, la Judit Camps del Consultori Bayés i ens ha recomanat un consum moderat i ocasional de l'embotit. I, si el volem introduir a la nostra dieta, millor que sigui al matí. També ens ha explicat els beneficis de distribuir l'alimentació en 5 àpats al dia així com incloure unes tres peces de fruites i verdures a les nostres viandes.

Consultori Bayés

Qui ha tancat les portes de la Vianda ha sigut en Gerard Xifra, que tornant del mercat ha escollit algun producte del porc per portar-lo a la taula de la Quinta Justa.

La Quinta Justa

I us recordem que si voleu guanyar un lot de productes de Can Dorca, participeu a través del facebook de Ràdio Olot.

Jo m'he apuntat totes les propostes culinàries d'aquests dies, les provaré de fer el cap de setmana  i ja us explicaré!!

Comparteix a: 

També et pot interessar

Una Ampa amb molt de ritme!

Fer participar a la gent a les associacions de mares i pares de les...

Les samarretes de futbol més curioses

La nova samarreta del Barça s'ha presentat amb polèmica inclosa. Però no és la...

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum