En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Xarxa tarifària: Sí o No

Setmana clau per desencallar la xarxa tarifària. ICV espera resposta afirmativa per part del Govern que s'ha de pronunciar a una petició dels ecosocialistes.
| 9 d'octubre de 2013
Xarxa tarifària: Sí o No

Aquesta setmana el Govern ha de respondre al Parlament sobre l’arribada de la xarxa tarifària integrada fins a Olot i Ripoll. Una mesura que, en el cas de la Garrotxa, permetria reduir el preu del viatge entre la Garrotxa i Barcelona un 36%. Des d’Iniciativa per Catalunya, el partit que va presentar la proposta, esperen que el Govern concreti mesures i que no divagui.

Aquesta setmana s’acaben els 3 mesos que té la Generalitat per contestar la resolució aprovada pel Parlament. El que es va aprovar, amb els vots de PSC, PP, ICV i la CUP, és estirar les tarifes de l’àrea metropolitana fins al Ripollès i la Garrotxa. La contesta del Govern, però, pot ser molt concreta o divagar sense comprometre’s a res. El diputat d’Iniciativa, Marc Vidal, espera que "la Generalitat respongui amb un projecte integral de mobilitat amb transport públic".

JORDI ALTESA | Amb aquesta integració tarifària, es pot reduir un 36% el preu pels garrotxins d’anar fins a Barcelona amb trasport públic. Vidal també demana a Territori que "faci un estudi a fons del tema", ja que creuen que "fins i tot el Govern podria estalviar diners si es mira l’estalvi, per exemple, del peatge a l’ombra del Túnel de Bracons".

La proposta global que té Iniciativa per Catalunya per la línia R3 entre Barcelona i Puigcerdà seria el desdoblament total de la línia i convertir-la en una connexió internacional. Tot i que ara mateix no és econòmicament factible, sí que demanen treballar per fer-lo almenys fins a Manlleu o Vic. 

Iniciativa també demana deslligar la millora d’aquesta línia de tren a l’arribada dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2022. Consideren que "els dos projectes no han anar vinculats i no confiar que les olimpíades siguin la solució a tot". A més, els ecosocialistes s’oposen a la celebració d’aquests jocs perquè creuen que "no és el moment ni veuen que el turisme de neu tingui futur perquè al Pirineu cada cop n’hi ha menys". 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum