En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

"Volen sentir-se segures": Com és l'acollida de les dones refugiades?

L’idioma i la socialització són les principals dificultats de les dones refugiades. Ho asseguren des de la Fundació CEPAIM, responsable d’acollir refugiats a la Garrotxa
Redacció | 10 de març de 2022

La Fara el Gamouchi és una de les formadores de la Fundació CEPAIM (Cedida)


Ser refugiada ja comporta dificultats, però si li sumem el fet de ser dona, encara més. Des de la fundació CEPAIM treballen incansablement per ajudar a les dones que marxen forçades del seu país. Un cop arriben aquí, ja no hi ha marxa enrere, perquè no poden retornar al seu lloc d’origen pel fet que allà no estan protegides. L’objectiu principal és que les dones que venen vegin cobertes les seves necessitats bàsiques i que se sentin com si estiguessin a casa, o el més a prop possible d’aquesta sensació. Així ho explica als micròfons de Ràdio Olot la formadora de llengua i literatura catalana i castellana de la Fundació CEPAIM, Fara el Gamouchi.

Les parets que han d’enderrocar les dones refugiades per arribar a un lloc segur són moltes, però un cop arriben, encara n’han de tombar més. Entre elles hi ha la dificultat que tenen per crear comunitat amb altres persones. Això, principalment, està marcat per l’idioma.

Amb relació a la socialització, el Gamouchi afirma que és molt complex de realitzar perquè la majoria dels fills de famílies migrades desenvolupen dues identitats; una quan estan fora de casa, i l’altra, dins la llar amb la família.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum