En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

La vespa asiàtica continua viva a la Garrotxa, però es deixa veure menys

El SIGMA alerta que en cap cas els ciutadans han d’intentar eliminar un rusc
| 21 d'agost de 2017
La vespa asiàtica continua viva a la Garrotxa, però es deixa veure menys

La vespa asiàtica segueix viva a la Garrotxa, especialment a Olot, on s’ha gairebé eliminat un nou niu i localitzat un altre. Des del SIGMA les sensacions són positives i creuen que aquest estiu l’insecte s’ha deixat veure menys. L’organisme garrotxí alerta que en cap cas els ciutadans han d’intentar eliminar un rusc.

Un exemplar de vespa asiàtica. (Ràdio Olot)

Encara sense dades a la mà, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa té bones sensacions respecte la presència de la vespa asiàtica a la comarca durant aquest estiu. Fins passat el període estiuenc l’òrgan no posarà les xifres sobre la taula, però ja ha informat que durant els últims mesos només s’han localitzat dos nius perillosos per a la població, tots dos a Olot. Un ja s’ha gairebé eliminat de l’església dels Desemparats i s’està estudiant la retirada del segon.

El segon niu que ha estat localitzat a Olot es troba en una zona fluvial a diversos metres d’alçada, fet que no posa en risc a la població. Des del SIGMA asseguren que només retiraran aquells nius que siguin perillosos per als ciutadans.

L’organisme mediambiental segueix recollint totes les dades sobre la vespa asiàtica per determinar el seu estat vital a la comarca. Fins als mesos de tardor o hivern el SIGMA no donarà dades concretes.

L’any passat es van localitzar 71 nius a la Garrotxa, una dada que representava el 61% dels nius totals trobats a tot Catalunya el 2016.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum