En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

La vespa asiàtica continua viva a la Garrotxa, però es deixa veure menys

El SIGMA alerta que en cap cas els ciutadans han d’intentar eliminar un rusc
| 21 d'agost de 2017
La vespa asiàtica continua viva a la Garrotxa, però es deixa veure menys

La vespa asiàtica segueix viva a la Garrotxa, especialment a Olot, on s’ha gairebé eliminat un nou niu i localitzat un altre. Des del SIGMA les sensacions són positives i creuen que aquest estiu l’insecte s’ha deixat veure menys. L’organisme garrotxí alerta que en cap cas els ciutadans han d’intentar eliminar un rusc.

Un exemplar de vespa asiàtica. (Ràdio Olot)

Encara sense dades a la mà, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa té bones sensacions respecte la presència de la vespa asiàtica a la comarca durant aquest estiu. Fins passat el període estiuenc l’òrgan no posarà les xifres sobre la taula, però ja ha informat que durant els últims mesos només s’han localitzat dos nius perillosos per a la població, tots dos a Olot. Un ja s’ha gairebé eliminat de l’església dels Desemparats i s’està estudiant la retirada del segon.

El segon niu que ha estat localitzat a Olot es troba en una zona fluvial a diversos metres d’alçada, fet que no posa en risc a la població. Des del SIGMA asseguren que només retiraran aquells nius que siguin perillosos per als ciutadans.

L’organisme mediambiental segueix recollint totes les dades sobre la vespa asiàtica per determinar el seu estat vital a la comarca. Fins als mesos de tardor o hivern el SIGMA no donarà dades concretes.

L’any passat es van localitzar 71 nius a la Garrotxa, una dada que representava el 61% dels nius totals trobats a tot Catalunya el 2016.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum