En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

La Vall d'en Bas, el primer municipi de la Garrotxa que tindrà un punt de compostatge comunitari

Una experiència pilot que és una de les iniciatives que tiren endavant als diferents pobles de la Vall
| 1 de desembre de 2016
La Vall d'en Bas, el primer municipi de la Garrotxa que tindrà un punt de compostatge comunitari

Una experiència pilot que és una de les iniciatives que tiren endavant als diferents pobles de la Vall per deixar de ser els que pitjors reciclen de tota la comarca.

presentacio-punt-de-compostatge-jordi-altesa

Jordi Serraddell, Koldo González i Lluís Amat (Jordi Altesa)

Del compostatge, passant pels gots de les Festes Majors de l’estiu o una reordenació dels llocs on estan ubicats els contenidors. Són tres de les mesures del pla de la Vall d’en Bas per posar-se les piles en la recollida selectiva i el triatge de residus. I és que aquest municipi és el que té més males dades de reciclatge de tota la Garrotxa. De cada quilo de residus, només se’n reciclen uns 300 grams.

No estan lluny de Mieres que s’acosta a les mateixes dades però molt lluny dels municipis capdavanters. Segons l’Agència de Residus de Catalunya, Sant Jaume és el poble que recicla bé gairebé la meitat de tots els residus, seguit de prop per Sales de Llierca i Argelaguer que s’hi acosten. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ha explicat que implementaran un punt de compostatge a Sant Esteve com a experiència pilot a tota la comarca.

Una altra iniciativa que s’ha posat en marxa ja aquest estiu és el d’uns gots de plàstic reutilitzables per les festes majors de la Vall. Se n’han fet uns 5.000 que permeten acabar amb els vasos d’un sol ús que hi havia fins ara com ha explicat el tècnic de joventut, Jordi Serradell.

A banda, l’Ajuntament tindrà un tècnic que farà d’agent cívic i que treballarà per tal de que tothom conegui el problema i s’hi impliqui. El propi agent, Koldo González, ha explicat que el projecte tindrà dues vessants.

El consistori ha portat la recollida orgànica a tota la Vall i han ampliat el nombre de llocs on hi ha tots els contenidors i també ha posat en marxa noves àrees de proximitat per tal de millorar les xifres del reciclatge a la Vall.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum