En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Quant val el cràter de Santa Margarita?

La Diputació i la Generalitat compraran el cràter del volcà garrotxí
| 12 de desembre de 2017
Quant val el cràter de Santa Margarita?

La Diputació i la Generalitat compraran el cràter del volcà garrotxí. Les dues administracions han iniciat els tràmits per adquirir l’espai per més d’un milió d’euros. Es tracta d’una finca d’unes 12 hectàrees que des de fa 3 anys s’ha estat negociant per poder adquirir. A partir d’ara, l’administració serà la responsable d’un espai que visiten 50.000 persones cada any. 

Imatge aèria del cràter del volcà amb l'ermita al mig


Si mai us havíeu preguntat quant val el cràter d’un volcà, ara ja sabeu la resposta: 1.159.000 euros. És el preu que pagarà la Diputació de Girona i la Generalitat per adquirir l’emblemàtic espai garrotxí de Santa Margarita. Fins ara, el cràter estava a mans privades, fet que no permetia explotar-lo al 100% des de les administracions. El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, explica a Ràdio Olot els motius que han portat a aquesta compra: "El fet que sigui un terreny situat en una reserva natural, però també que sigui un dels pols estratègics, també considerant la seva popularitat i valor paisatgístic, doncs totes aquestes consideracions ens aconsellen l'adquisició de la finca"

El cost de l’adquisició anirà a mitges entre la Diputació i la Generalitat. Fa uns dies el Consell de Ministres del govern espanyol va donar la llum verda a l’ajut de la Generalitat perquè la Diputació pugui acabar comprant la finca en les properes setmanes. Segons Puig, permetrà que “el patrimoni que és de tots, segueixi sent de tots”.

Negociacions des de l'any 2014

Des de l’any 2014 les administracions negociaven amb els propietaris per poder adquirir el cràter de Santa Margarita. La futura compra s’afegirà a les 15 hectàrees que ja tenia l’administració a la zona i no inclou l’ermita del centre del volcà, que pertany al Bisbat de Girona. La compra de Santa Margarita s’afegeix a les últimes que es van fer anys enrere al Parc Natural de la Garrotxa com el Croscat o zones de la Fageda d’en Jordà.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum