En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

"Vaig entrar en una espiral que em va dur a un camí sense sortida"

En Jordi, veí de la ciutat, explica a Ràdio Olot la seva lluita contra les addicions, l'anorèxia i els trastorns mentals
Pau Masó | 8 d'octubre de 2021

En Jordi és veí d'Olot i té 45 anys. Quan en tenia 16 anys va iniciar un procés d’anorèxia que va continuar amb diverses addiccions i va culminar amb el diagnòstic d’una esquizofrènia. Un brot psicòtic el 2006 va ser el punt i a part per començar una recuperació que s’allargaria més d’una dècada. Fa poques setmanes li han donat l’alta hospitalària i quan ja veu la llum al final del túnel ha volgut trencar estigmes explicant la seva història a Ràdio Olot.

Tot i no veure sortida, en Jordi la va trobar. Avui té 45 anys, treballa a la Fageda i ha superat una etapa de la seva vida on va patir trastorns mentals. L’anorèxia i les addicions el van acompanyar durant tota l’adolescència.

Un brot psicòtic li va permetre veure la llum

Un brot psicòtic el 2006 li va canviar la vida. A partir de llavors va haver de lluitar també contra l’esquizofrènia, però aquí és on va començar a veure la llum al final del túnel i va entendre que cada dia era una oportunitat.


La recuperació va arribar a partir del 2009. Després d’anys de tractament va començar a veure que la seva vida podia ser una altra.

Creu que l’esforç va ser clau per sortir d’aquella situació.

La por a tornar a caure: "La tinc cada dia i cada nit"

La religió i creure en alguna cosa també va ajudar en Jordi a superar les addicions. Tot i això, sempre hi ha la por a tornar a caure.

I explica que tot plegat li ha ensenyat a estimar-se més, a veure que les coses han d’anar a poc a poc i que la vida també té una altra cara. 

Escolta l'entrevista sencera aquí

També et pot interessar

El càncer de mama també genera pobresa: 1 de cada 3 dones perd la feina

Un estudi de l’Associació Contra el Càncer conclou que el 70% de les usuàries veuen reduïts els seus ingressos durant la malaltia

L’Espai Cràter d’Olot s’agafa de la mà del CSIC

El nou museu dels volcans estreny una aliança amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques per dur a terme projectes, investigacions i difusió de la vulcanologia local

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum