En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Vaga menys seguida a la Garrotxa

Les indústries han seguit menys la vaga general d'avui però els sindicats diuen a Ràdio Olot que és "una vaga social més que sindical":
| 14 de novembre de 2012
Vaga menys seguida a la Garrotxa

Aquest dimecres és dia de vaga general convocada a tot el país i a altres llocs d’Europa. La vaga ha estat convocada per entitats i associacions en protesta per la crisi i temes derivats com les ajudes al sector bancari, els desnonaments i les retallades a l’estat del benestar.

Consulta al nostre Facebook una galeria de fotos

Foto: Foto del piquet de bon matí. (Foto: CNT)

Baixa el seguiment de la vaga general a la Garrotxa. Els propis sindicats admeten que hi ha hagut menys aturada sobretot a les grans indústries. Tot i això, consideren que no és greu ja que aquesta és una vaga més social que laboral. De moment, els sindicats no han donat dades del seguiment a la comarca.

A les dotze del migdia ha sortit de la Plaça Clarà la primera gran manifestació convocada per sindicats, partits i associacions vàries. El seguiment ha estat menor també a la del mes de març i s’hi ha aplegat unes 200 persones. La novetat ha estat que treballadors de l’Hospital també han aturat la seva activitat una estona per sumar-se a aquesta vaga, que té entre un dels motius les retallades en sanitat. Han estat una cinquantena de treballadors de l’Hospital Sant Jaume d’Olot que han cridat “la salut no es retalla. Vaga general”. Un altre dels crits sentits aquest matí ha estat “Si no protestes avui, no ploris demà”. Ha estat una manifestació de dues capçaleres: una de CCOO i l’altre de CNT i CUP. De bon matí ja hi ha hagut piquets a les entrades a la ciutat.

Tot i els piquets, aquest cop el seguiment ha estat menor en comparació amb l’anterior vaga tal i com admetien els propis sindicats. Els sindicats, que encara no tenen xifres, no els sobta aquest resultat ja que creuen que aquesta era una vaga més social que sindical.

Al matí a Olot també s’ha tallat el Vial Sant Jordi una estona per deixar pas a una manifestació. A la tarda, alguns aniran cap a Girona mentre que d’altres es quedaran a Olot. A les 18h hi ha una nova manifestació convocada per CNT i CUP a les 18h a la Plaça Rector Ferrer, davant de Sant Esteve.

La vaga general d’aquest dimecres és també la primera gran actuació que farla Coordinadora de Moviments Socials de la Garrotxa. Són diferents partits i associacions les que donen suport a aquesta vaga. Des de Comissions Obreres de la comarca, Manuel Álvarez, ha explicat a Ràdio Olot que hi ha molts motius per no anar a treballar avui, com per exemple que la delicada situació de l’Estat del Benestar.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum