En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Usuaris satisfets

El 98% dels usuaris del servei de teleassitència estan satisfets amb el servei rebut, però la majoria no el porten les 24 hores del dia. 
| 3 de març de 2014
Usuaris satisfets

El 98% dels usuaris del servei de teleassistència estan satisfets amb el servei rebut, però la majoria no el porten quan més el necessiten, a la dutxa. Actualment la Garrotxa és la comarca de Girona amb més gent gran que utilitza aquest servei.

ANNA PRAT | 911 són els domicilis que actualment compten amb el servei de teleassistència a la Garrotxa, una xifra que és la més alta de les comarques gironines i que pretén continuar creixent per donar més cobertura. Segons una enquesta feta pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, el 98% d’aquests usuaris es mostra satisfet o molt satisfet amb l’assistència rebuda pel servei, que s’encarrega tant de recordar-los quin dia tenen visita, com d’advertir-los en cas d’onades de calor i fred o desplaçar-se al domicili en cas de risc. Josep Berga, regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olot, ha explicat que "el perfil de l'usuari més comú és una dona vídua, amb fills i que viu sola". 

Malgrat mostrar-se satisfets amb els serveis rebuts, un 72% dels usuaris no el fa servir com toca, ja que no el porta penjat les 24h del dia. Així en moments perillosos com anar a la dutxa, molts avis se’l treuen i això li resta eficàcia. La coordinadora del servei del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Roser Coromina, ha destacat que "el principal motiu pel qual ho demanen és pel fet que viuen sols i pateixen malalties cròniques". 

El “penjoll” de teleassistència es tracta d’un servei purament preventiu i té un cost mensual de 6.23€ pels usuaris. El servei el paga el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i la Diputació de Girona.  Totes aquelles persones interessades en utilitzar-ne un es poden adreçar als serveis socials.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum