En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Usos del Bosc de Tosca

Aquesta tardor s’ha d’acabar de redactar el Pla d’Usos que ha de regular la zona del Bosc de Tosca, a cavall entre Olot i Les Preses. 
| 7 d'agost de 2014
Usos del Bosc de Tosca

Aquesta tardor s’ha d’acabar de redactar el Pla d’Usos que ha de regular la zona del Bosc de Tosca, a cavall entre Olot i Les Preses. Així ho ha explicat a Ràdio Olot el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Considera Xevi Puig que és un dels llocs d’aquest espai protegit que està “per esclatar” i amb un gran potencial.

Un dels tossols del Parc de Pedra Tosca (ACN)

JORDI ALTESA | Què es pot fer i què no al Bosc de Tosca és el que delimita aquest Pla d’Usos que regularà l’activitat en aquest espai. Un espai emblemàtic i poc conegut del qual ara en quedaran definits temes com tanques, els llocs de guardar eines, la gestió de les artigues, la pastura d’animals o la xarxa viària.

Amb aquestes regles del joc redactades, el següent pas és la seva aprovació i fer-ho amb diàleg amb totes les parts. Una fase que no serà tan fàcil ja que la propietat està molt fragmentada i a vegades no coincideix el propietari amb el seu usuari final.

Aquest és un dels espais reivindicats de dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Puig assenyala que té un “gran potencial” i que ha de permetre distribuir millor els visitants de la zona clàssica de la Fageda d’en Jordà, el Croscat i el Santa Margarida. A més, alguna artiga sense ús ha estat demanada per a fer servir per diferents ciutadans que han trucat a l’Ajuntament de Les Preses. Entre aquestes zones a potenciar, considera que el Bosc de Tosca encara ha d’”esclatar”.

En aquesta zona, al Parc de Pedra Tosca hi ha els tossols, uns petits turons que a banda d’aquest punt de la Garrotxa, només es poden veure a Islàndia o a Mart. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum