En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Les urgències de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa tanquen l'any amb 2.000 atesos més

Dues de cada tres atencions a urgències es podrien fer a l'atenció primària
| 21 de desembre de 2016
Les urgències de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa tanquen l'any amb 2.000 atesos més

Dues de cada tres persones que van a urgències podrien ser ateses als centres d’atenció primària. És la mitjana catalana que es compleix també a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Malgrat el trasllat als afores del ciutat, el nombre diari d’atesos està pujant i tancaran l’any atenent de mitjana un centenar de pacients.

urgencies-hospital-hocg-interior-jordi-altesa

L'interior d'urgències de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa (Jordi Altesa) 

A falta de deu dies per acabar l’any, el servei d’urgències de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa calcula que haurà atès a 2.000 persones més que l’any passat, enfilant la xifra fins a les més de 33.000. Un creixement que acosta les dades a una atenció diària d’un centenar de persones. Tot i que s’esperaven que al traslladar el centre a l’exterior el número d’atesos baixés, ha estat just el contrari. Al programa ‘Punt de Salut’ de Ràdio Olot, el cap d’emergències de l’Hospital Quim Danés, ha explicat que l’atenció ha millorat en qualitat i que a la ubicació actual és més fàcil aparcar.

el-cap-durgencies-de-lhospital-quim-danes-jordi-altesa

Com s'organitzen les urgències? 

D’aquestes 33.000 atencions, dues de cada tres podrien haver rebut tractament al centre d’atenció primària. Quan s’arriba a les urgències es fa una selecció en funció de la gravetat de la persona en cinc nivells. Una classificació ideada pel sistema sanitari andorrà que s’ha estès a tot Catalunya. Els tres primers nivells són els prioritaris i després els nivells 4 i 5 són, dins les urgències, les menys prioritàries. Unes atencions que, si hi hagués hores disponibles, podria fer el Centre d’Atenció Primària. Danés ha explicat que les dades són si fa no fa iguals a tot Catalunya.

Som previsibles a urgències?

Tot i que pugui semblar que les urgències no siguin predictibles, la realitat no ho diu així. Danés ha explicat que, en el cas de l’hospital garrotxí, hi ha dues puntes al llarg del dia, a mig matí i a primera hora de la tarda on el temps d’espera creix més. De fet, tres de cada quatre atencions és fan de les 9 del matí a les 9 del vespre. Un fet que també varia en les diferents hores de l’any.

Pel què fa al personal que hi ha al centre, els dies laborables hi ha tres metges i quatre infermeres. A la nit hi ha dos metges i dues infermeres. Els caps de setmana s’ha reforçat amb un metge més en les hores del dia.


Recupera el 'Via de Servei. Punt de Salut'

dedicat a les urgències


Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum