En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Unió de Pagesos reclama que els caçadors segueixin fent esforços per ajudar-los a minimitzar els danys als camps

Els porcs senglars són els principals enemics del col·lectiu i s’aferren, segons diuen, a la única eina que tenen per solucionar el problema
Roger Isern | 26 de setembre de 2022
Unió de Pagesos reclama que els caçadors segueixin fent esforços per ajudar-los a minimitzar els danys als camps

Després de l’estira i arronsa entre els caçadors de les comarques gironines i el Departament d’Acció Climàtica, ha començat la temporada de caça. La comunicació prèvia del lloc de les batudes, ha estat un dels punts de desacord entre caçadors i departament. Ara els pagesos hi diuen la seva i expliquen que l’inici de la temporada de caça no els ha afectat, però aprofiten per recordar que el problema dels porcs senglars i els danys que provoquen és un greu problema a les comarques gironines. A dia d’avui es necessita incrementar el nombre d’exemplars morts per viure ‘tranquils, com explica Narcís Poch, coordinador territorial d’Unió de Pagesos a Girona.

Ningú de la Generalitat ha fet res, segons Unió de Pagesos, per reduir la població de senglars, un problema que els trastoca la feina i els hi provoca unes greus pèrdues, no només econòmiques, sinó materials. Poch és clar: o s’hi posa fre o els pagesos de les comarques gironines mai podran treballar en condicions. 

Poch també explica que s’estan trobant amb casos de pagesos que cedeixen la seva finca a cost 0 per desesperació i que no poden aguantar la situació de veure, com els senglars, els hi destrossen el terreny.

La temporada de la sembra als camps de les comarques de Girona comença d’aquí poc més d’un mes i des d’Unió de Pagesos esperen que la població de senglars disminueixi en escreix gràcies a un nou esforç dels caçadors.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum