En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Unió de Pagesos, en contra de la nova llei de residus

Reclamen una reforma de la normativa i que es defineixi què es pot i què no es pot cremar
Roger Isern | 22 de setembre de 2022
Unió de Pagesos, en contra de la nova llei de residus

A tots els problemes que arrossega el sector de la pagesia, aquest any se n'hi ha afegit un altre: la prohibició de fer cremes al camp. Fins ara, quan acabava la temporada de risc d'incendis, els pagesos estaven autoritzats a cremar controladament restes vegetals, com branques o troncs. Ara, però, una nova llei estatal que aposta pel reciclatge ha indignat el sector, ja que incrementa encara més els costos de producció, en molts casos difícils d'assumir, enmig de les dificultats en què es troben els qui treballen la terra. A més, els pagesos denuncien que això també fa augmentar el perill de malalties i fongs al camp. Un dels membres d’Unió de Pagesos és Narcís Poch.

Des d’Unió de Pagesos també expliquen que la crema controlada de camps és una pràctica habitual a les comarques gironines. En zones com València també es fa en els arrossars. Poch exigeix que s’especifiqui quan es poden fer les cremes i el que es pot cremar i el que no.

A Catalunya, la nova llei l’impulsa Acció Climàtica, tot i que és una normativa que prové de l’estat. Els pagesos espanyols portaran al Congrés dels Diputats la reforma de la norma. Des del sindicat, són contundents i diuen que la llei està mal plantejada. A més, asseguren que no han disposat de temps suficient per saber què poden incinerar.

La nova llei referent a la crema de camps és una entrebanc més a la feina d’uns pagesos ja prou castigats per la seva activitat. Creuen que la crema es pot seguir fent com fins ara perquè, segons ells, sempre s’ha fet de manera controlada.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L'Ajuntament de la Vall de Bianya continua amb la millora dels serveis bàsics

L’alcalde, Santi Reixach, ha explicat que té aprovats diferents projectes per millorar els camins que connecten els nuclis de la població

El transport públic interurbà de la Garrotxa serà més barat a partir d’ara

Els usuaris que adquireixin abonaments podran beneficiar-se de fins a un 50% de descompte

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum