En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Una plaga incontrolable

Rècord històric de senglars caçats al Parc Natural de la Garrotxa. Són de lluny, la principal plaga de fauna salvatge a la zona.
| 30 de juliol de 2013
Una plaga incontrolable

Rècord històric de senglars caçats al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Mai com aquest any se n’havien capturat tants. Des del Parc alerten que la pressió contra aquests animals ha arribat al màxim possible. Els senglars segueixen sent “de lluny” el principal problema que hi ha amb fauna salvatge a casa nostra.

Les 10 colles que cacen al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han fet 597 batudes que han acabat amb un “botí” de 2.300 senglars al llarg de la passada temporada de caça. Això vol dir que han sortit a caçar quasi cada dissabte, diumenge i dies festius, i que tornaven a casa amb entre 3 i 4 animals morts per batuda. Aquestes xifres, asseguren des del Parc, són històriques i suposen la màxima pressió possible contra la plaga que és ara aquest animal. El director del Parc, Xavier Puig, admet que "els caçadors han arribat al màxim de la pressió que poden afrontar".

Per saber si aquesta cacera massiva ha tingut efectes en la reducció de la població del senglar caldrà esperar als estudis que farà el Parc l’any que ve. En els darrers anys, la xifra s’havia mantingut amb un creixement a l’alça. Puig diu que "evitar creuaments amb altres porcs i no donar-los menjar són factors que ajuden a evitar-ne la proliferació".

En declaracions a Ràdio Olot, Puig ha assegurat que el principal problema en fauna salvatge són els senglars. Pel què fa al cabirol, explica que "hi va haver un repunt puntual ara fa 2 anys, però que els casos que es poden donar ara mateix són aïllats".

Els pagesos s’han queixat en repetides ocasions dels problemes que els suposa la plaga del senglar. En el seu moment van explicar que van deixar de cultivar valls senceres perquè no els sortia a compte ja que aquests animals ho destrossen tot. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum