En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Un projecte antic

La variant de Les Preses recupera un traçat antic de fa anys que tenia consens però no tenia el suport de l'ACA. S'està a l'espera d'un darrer informe.
| 4 de març de 2014
Un projecte antic

El projecte de la coneguda com a “variant de Les Preses” està en un estat molt avançat i apunt per a fer-se públic. Així ho ha explicat a Ràdio Olot, l’alcalde de la Vall d’en Bas, Miquel Calm. El traçat que es presentarà recupera un projecte antic que ja havia generat consens temps enrere i que, segons Calm, “vetlla per la tranquil·litat i el benestar” dels veïns de la zona.

Imatge de la Vall den Bas (icv-euia-olot.blogspot.com)

 

JORDI ALTESA | Després d’anys de debat i projectes, el traçat del variant de les Preses es podria assemblar molt a un que ja hi havia hagut sobre la taula anys enrere. Tot perquè el projecte que més havia avançat abans de l’aturada ara es considera, amb paraules del Departament de Territori, “inviable socioeconòmicament. La Generalitat ha fet una contraproposta que s’assembla molt a una d’anys enrere. Sense entrar en detalls, l’alcalde de la Vall d’en Bas Miquel Calm, ha explicat que es recupera un traçat lluny de la zona habitada que en el seu moment es va aturar per l’oposició de l’ACA. El projecte està pendent d’un últim estudi paisatgístic per veure com queda el traçat que, segons Calm, ha apostat per no fragmentar els terrenys, mantenir la tranquil·litat i que el territori hi perdi el mínim possible.

 

AVANÇA EL PROJECTE PERÒ NO LES OBRES

Tot i que el projecte avanci en la part de redacció del projecte, Calm posa molta prudència ja que això no va lligat a que s’acosti la seva construcció. Ja que la Generalitat no té diners, Calm convida a veure la situació amb l’optimisme de que el projecte que es presenta haurà estat elaborat i pactat. A més, espera que els habitants de la zona millorin la proposta de la Generalitat amb les seves aportacions durant el temps que duri l’exposició pública.

Tot i que la variant es coneix com de Les Preses, la realitat és que gran part del terreny afectat és a la Vall d’en Bas. Precisament la setmana passada l’empresa d’obra pública de la Generalitat, Infraestructures.cat, va treure a licitació un nou estudi previ “d’assistència tècnica” a la redacció de la declaració d’impacte ambiental. El preu és superior als 60.000€ i es poden presentar ofertes fins el proper 12 de març.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum