En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Un pas més

El Consell Comarcal de la Garrotxa demana oficialment més places concertades per a les residències geriàtriques de la comarca.
| 15 de maig de 2014
Un pas més

El ConsellComarcal de la Garrotxa demana formalment a la Generalitat que concedeixi places concertades a les residències de gent gran de Sant Feliu i La Vall d’en Bas. Les dades avalen que la comarca necessitarà més places per fer front a una piràmide poblacional cada cop més envellida. El Departament de Benestar i Familia diu que ho farà, però quan tingui diners.

La sessió plenària d'aquest mes de maig (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | Ara mateix tan Sant Feliu de Palllerols com la Vall d’en Bas són els municipis que tenen més avançat els projectes de construcció d’una residència per a gent gran. En part aquestes obres estan lligades a noves places concertades per a ser rendibles. Sense aquesta aportació de l’executiu català admeten que els números no sortirien. Ara han fet un pas més per obtenir-les i el Consell Comarcal de la Garrotxa ha demanat formalment aquestes places. Això és un pas més necessari per tal d’obtenir-les. El vicepresident comarcal i alcalde de Sant Feliu, Joan Casas, ha ressaltat que ara mateix a la comarca hi ha una “necessitat clara de places”.

Abans d‘aconseguir aquest acord, la conselleria ja s’havia compromès a tirar-ho endavant i donar aquestes places però ho condicionava a la disponibilitat pressupostària que, per ara, no hi és. Des de l’oposició el Partit dels Socialistes de Catalunya ha demanat que es faci un dibuix global de les places que té la Garrotxa i la llista d’espera que existeix actualment per trobar plaça. Des del govern del Consell li han assegurat que el document que analitza quantes places hi ha a la comarca ja existeix i que es va actualitzant per anar seguint la situació de prop. El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha explicat que sense un estudi que avali la necessitat difícilment el podrien tirar endavant. Finalment, l’altre grup amb representació al ple, Esquerra Republicana de Catalunya, també hi ha votat a favor.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum