En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Un grup ciutadà vol recuperar el tren entre Olot i Girona

Són una dotzena de persones que estan estudiant la viabilitat i la possibilitat d’aquest mitjà de transport “alternatiu, sostenible i saludable”
Pau Masó | 16 de desembre de 2021
Un grup ciutadà vol recuperar el tren entre Olot i Girona

Seria viable tornar a unir Olot i Girona a través d’un tren en l’actualitat? Aquesta és la pregunta que ha despertat l’interès d’un grup de ciutadans que ja s’han posat a estudiar i analitzar aquesta possibilitat. Sota el paraigua de l’Associació de Promoció del Transport Públic, una dotzena de persones vinculades al món de la mobilitat, el turisme, la salut, l’empresa o l’àmbit laboral han posat fil a l’agulla. Un d’ells és el pediatre Ferran Campillo. Ell mateix explica a Ràdio Olot quins objectius persegueixen amb aquesta iniciativa.

Les primeres prospeccions que han fet els han portat a determinar que es tractaria d’un tren-tram que connectaria Olot i Girona a través de Besalú i Banyoles. Han descartat reutilitzar la via del carrilet perquè ja té un ús i perquè les localitats que connecta tenen menys volums de població.

Olot-Banyoles-Girona amb 40 minuts

Calculen que el tren-tram entre Olot i Girona podria suposar una inversió de 500 milions d’euros. Hi hauria un tren semidirecte que connectaria Olot, Banyoles i l’estació de Renfe de Girona amb un temps de 40 minuts i el trajecte que passaria per tots els pobles seria d’aproximadament una hora. Dins els nuclis urbans la velocitat seria d’un tramvia, mentre que en tram interurbà podria arribar als 120 km/h. El projecte s’emmiralla en la iniciativa similar del tren-tram de la Costa Brava que ja ha arribat, fins i tot, al Parlament de Catalunya. Per Campillo, aquestes propostes sostenibles han de marcar el futur de la mobilitat del país.

El grup promotor del tren-tram Olot-Girona calcula que la línia podria transportar uns 2,5 milions de passatgers a l’any. La connexió ferroviària també permetria obrir connexions com Olot-Barcelona enllaçant l’AVE de Girona amb un trajecte d’una hora i mitja. El projecte gironí preveu presentar-se d’aquí a uns mesos a la ciutadania i fer-lo arribar a l’administració perquè estudiï la viabilitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les Festes del Tura tindran gots biodegradables

S’ha fet una producció de 36.000 gots per abastir a les barraques durant els cinc dies de festa major

La Piscina Municipal d’Olot recupera l’activat d’abans de la pandèmia

És un dels equipaments més utilitzats de la ciutat durant l’estiu i enguany s’ha situat en xifres de l’any 2019 pel que fa a assistència i a abonaments

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum