En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Un clam

Olot celebra aquest dissabte la festa "4 barres i 1 estrella", que ha mobilitzat a tots els pobles de la Garrotxa per reivindicar la independència de Catalunya.
| 4 d'octubre de 2013
Un clam

Tot apunt per una gran festa aquest dissabte a Olot on es donaran cita tots els pobles i desenes d’associacions de tota la Garrotxa. Amb l’objectiu de lluitar per la independencia de Catalunya arriba “4 barres i una estrella”, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana de la Garrotxa. Els carrers del centre d'Olot s'ompliran de gom a gom i hi haurà representats tots els pobles de la comarca i desenes d’associacions. L’acte estrella será la inauguració de la campana de llibertat que sonarà per primer cop en aquesta festa.

XÈNIA SERRAT | L'acte començarà a les 17:14 davant l'Ajuntament d'Olot, des d'on la companyia Pim Pam Pum farà una al·legoria del camí de Catalunya cap a la independència. La protagonista de la tarda, la campana per la llibertat, anirà tapada durant tot l'espectacle, que acabarà a la Plaça Major, on més tard, es destaparà. Paral·lelament,hi haurà paradetes i actes a tots els espais del centre de la ciutat, i és que, no hi ha poble garrotxí que no s'hi hagi volgut afegir. Hi haurà parlaments de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell i l'actriu Montserrat Carulla llegirà el poema “La Campana de Sant Honorat” de Josep Maria de Segarra. A més de l'acte central, l'ANC Garrotxa va encomanar a l'artista Quim Domènech que fes un mural a la Plaça Pia Almoina en motiu de la diada. Domènech ha comptat, al llarg d'aquesta setmana, amb la col·laboració dels alumnes de l'Escola Superior d'Art d'Olot. El mural també s'inaugurarà dissabte,

La presidenta de l'ANC Garrotxa, Toia Codina, reivindica que la lluita és per la independència i que són tots els pobles de la Garrotxa els que es reuniran dissabte a Olot per tal de fer possible una gran festa per la independència. Codina explica que, amb l'esforç de tots plegats, s'ha fet possible el lema de l'ANC Garrotxa.

Així doncs, des de l'ANC Garrotxa conviden tothom a anar-hi, amb les samarretes grogues de la diada, amb estelades... i es vol fer sentir la veu del poble. Estan convençuts que la força ve de baix i que el granet de sorra de cadascú és imprescindible per tirar aquest projecte endavant. Podreu seguir l'acte en directe per Ràdio Olot, des d'on us retransmetrem els parlaments, la cantada del Cant de la Senyera i els Segadors i els primers repics de la “campana per la llibertat”.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum