En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Un 75% més d'emigrants

En 5 anys, el nombre de garrotxins que viuen fora de l'Estat ha crescut un 75%, segons dades de l'Idescat. 
| 29 d'abril de 2014
Un 75% més d'emigrants

En 5 anys el nombre de garrotxins que viuen a l’estranger ha pujat un 75%. Des del 2009 amb ara la xifra s’ha disparat i ja hi ha 845 persones de la comarca que viuen a fora de l’Estat. La resta d’Europa i Amèrica són els principals llocs de destí.

JORDI ALTESA | Des del 2009 els emigrants garrotxins no han parat de créixer. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat, en els inicis de la crisi eren 481 els garrotxins que residien a l’estranger. Aquest 2014 la xifra ha arribat a 845 persones, un 75% més que fa 5 anys.

La sortida exterior ha estat una de les alternatives per la que han optat moltes persones veient la impossibilitat de trobar una feina adient a les seves característiques o demandes. Pel què fa a les zones de rebuda, la resta de l’Unió Europea concentra quasi la meitat d’aquesta població exterior. El segon lloc és Amèrica del Sud on les xifres s’han més que doblat en aquests anys. El tercer lloc és per el centre i el nord d’Amèrica on hi ha vivint 113 garrotxins. La resta es mantenen amb xifres baixes, però destaca el creixement del continent Africà que ha passat d’1 a 18 en aquest mateix període.

Aquestes 845 persones suposa que l’1,5% dels garrotxins a hores d’ara viuen fora de l’Estat, sempre segons aquestes dades de l’Idescat.

Aquest creixement està per sobre de la mitjana gironina. A la demarcació en 5 anys el nombre de persones que han marxat ha crescut un 71%. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum