En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Trampes perfeccionades

Els Agents Rurals ja han aconseguit perfeccionar les trampes que tenen instal·lades per capturar les vespes asiàtiques. 
| 21 de juliol de 2014
Trampes perfeccionades

Els Agents Rurals ja han aconseguit perfeccionar les trampes que tenen instal·lades per capturar les vespes asiàtiques ja que les primeres atreien també a l’espècie autòctona. També diuen que la participació ciutadana els ajuda però admeten també que “la majoria” d’avisos que reben són falses alarmes.

La vespa asiàtica (republica.com)

JORDI ALTESA | El líquid que atreia les vespes asiàtiques a les primeres trampes també cridava l’atenció a la vespa autòctona. Ara aquest problema s’ha pogut solucionar amb unes trampes que els Agents Rurals anomenen selectives. El cap dels cos a les comarques de Girona, Ignasi Dalmases, ha explicat a Ràdio Olot que aquestes no eviten l’entrada d’altres vespres o insectes però en canvi sí que en permeten la sortida.

La Generalitat ha instal·lat i controla 90 trampes de manera periòdica per perfeccionar encara més el parany. És un dels esforços que segons Dalmases ha fet l’administració per atendre l’arribada d’aquest insecte. No només això sinó també en formació i adquirir material adaptat. De fet, el primer niu que es va trobar a la Garrotxa estava a una alçada on els mitjans habituals no hi haurien pogut arribar.

En la lluita contra la vespa asiàtica, que ja diuen que és pràcticament impossible d’eradicar, els ajuda també la col·laboració ciutadana. Tot i això expliquen que la majoria d’avisos que reben són falses alarmes. 

Des que el passat 20 de setembre es va donar l’avís perquè s’havia vist el primer exemplar de vespa vel·lutina a la Garrotxa, la colònia s’ha anat estenent. Des que es va trobar el primer niu, a mitjans de desembre, s’han anat fent captures de diferents exemplars. Des del Gremi d’Apicultors ja van explicar a Ràdio Olot que ara mateix, en ple pic de l’estiu, és quan els ruscs són més grans i també quan es poden mostrar més agressives ja que és quan necessiten més menjar perquè hi ha més membres a alimentar. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum