En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Tornen els robatoris especialment a la gent gran coincidint amb l’arribada de l’estiu

Els Mossos d’Esquadra recomanen tenir els diners controlats i vigilar qui els envolta ara que s’acosta l’època de les pagues dobles
Roger Isern | 27 de juny de 2022
Tornen els robatoris especialment a la gent gran coincidint amb l’arribada de l’estiu

Comença l’estiu i creixen els robatoris a Catalunya. Per aquest motiu els Mossos d’Esquadra llancen el missatge d’alerta davant aquests fets i donen recomanacions per evitar-ho. En els últims mesos, els mètodes dels autors han variat segons el perfil de víctima escollit. Qualsevol pot patir un robatori d’aquestes característiques, ja que als lladres no els importa el tipus de persona sinó que busquen els diners que puguin tenir. Tot i això, normalment les persones més afectades són les d’edat avançada i les que van soles perquè són més vulnerables i es poden aprofitar de la seva confiança.  La responsable de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d’Esquadra a la Garrotxa, Marina Domènech, ha volgut traslladar en declaracions a Ràdio Olot un missatge de calma i prudència.

Des dels Mossos d’Esquadra també alerten que els robatoris en aquesta època són més habituals perquè coincideixen amb el cobrament de les pagues dobles i les pensions. En alguns casos, com en els de la gent gran, costa que les víctimes  ho denunciïn, però ho acaben fent seguint els consells dels agents.

Marina Domènech diu que els robatoris són cíclics i que sovint es produeixen bàsicament durant l’estiu i en èpoques de vacances com les festes de Nadal, períodes en els quals es cobren les pagues dobles.

Des dels Mossos d’Esquadra recalquen extremar les mesures de vigilància i no confiar en gent desconeguda que vulgui distreure’ls amb qualsevol excusa perquè, probablement, l’objectiu serà cometre algun furt. També aconsellen que la gent no es passegi amb grans quantitats de diners en efectiu durant molta estona per evitar ser víctimes d’algun robatori.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les Festes del Tura tindran gots biodegradables

S’ha fet una producció de 36.000 gots per abastir a les barraques durant els cinc dies de festa major

La Piscina Municipal d’Olot recupera l’activat d’abans de la pandèmia

És un dels equipaments més utilitzats de la ciutat durant l’estiu i enguany s’ha situat en xifres de l’any 2019 pel que fa a assistència i a abonaments

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum