En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Torna la regulació d'accés a Sadernes després de la regulació que prohibeix dormir al pàrquing

Entre els dos ajuntaments no han posat ni una desena de multes
| 16 de març de 2015
Torna la regulació d'accés a Sadernes després de la regulació que prohibeix dormir al pàrquing

Aquest dilluns comença la nova etapa de regulació de l’accés a Sadernes, la porta de l’Alta Garrotxa. És el primer cop que es torna a aplicar aquesta mesura després d’una ordenança que prohibeix dormir dins de furgonetes. L’alcaldessa de Montagut i Oix diu que s’havia arribat a “extrems insuportables” en temes de salut i contaminació.

parquingsadernes

 

El pàrquing de Sadernes (wikiloc.com)

 

Sales de Llierca i Montagut i Oix van pactar una ordenança que prohibia l’acampada en aquesta zona per tal de solucionar una problemàtica creixent: la gent que feia estades de varis dies tenint l’aparcament com el seu càmping. Asseguren que el mecanisme seguit ha estat primer avisar a la gent que el pàrquing no era per dormir i després, si no els feien cas, acaben posant la multa. Entre els dos consistoris han posat menys de 10 sancions. El preu és de 200€ i si es pagava les dues setmanes després és de 120€. L’alcalde de Sales de Llierca, Miquel Palomeras, ha argumentat a Ràdio Olot que s’havia d’actuar per evitar que l’aparcament es convertís en un càmping il·legal.

De la seva banda, l’alcaldessa de Montagut i Oix, Mònica Boix, també ha explicat a Ràdio Olot que s’havia d’actuar perquè les coses havien sortit de mare i s’havia arribat a “extrems insuportables”. Aquesta pràctica a més s’havia convertit en una competència deslleial pels càmpings que hi ha en aquests dos municipis que ofereixen a més els serveis bàsics. L’ordenança va entrar en vigor aquest estiu i va ser pactada entre els dos municipis.

La regulació de Sadernes és habitual quan arriba el bon temps i implica que durant tot el dia només poden entrar a l’Alta Garrotxa vehicles autoritzats. Abans de la tisorada al Consorci de l’Alta Garrotxa, l’accés estava regulat per persones però ara només estarà limitat per senyals verticals.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Garrotxa registra més d’un 80% d’ocupació durant els caps de setmana de juliol

Les xifres superen les dels anys anteriors pel que fa l’ocupació entre setmana i durant els caps de setmana

Caçadors gironins i Generalitat acosten posicions per desencallar la vaga prevista pel proper mes de setembre

Tot i això es manté l’aturada fins que no es resolguin les discrepàncies amb l'ordre de vedes i la normativa sobre gosseres esportives

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum