Toca aixecar-se

Després de perdre la imbatibilitat a casa, l'Olot ja pensa en el proper partit i sumar més punts a Segona B.
| 7 d'octubre de 2013

L’Estadi Municipal d’Olot ja no és un fortí. Ahir, el dia que semblava que havia de guanyar sí o sí, l’equip d’Edu Vílchez va perdre per 0-3 contra el València Mestalla. El filial arribava a la Garrotxa amb la meitat de punts que els olotins, però va demostrar que a la Segona B no et pots refiar de la classificació.

Freixa, un dels homes claus (Martí Albesa / Catpress)

DAVID PLANELLA | L’Olot va desaprofitar l’oportunitat d’entrar en zona de promoció d’ascens per primera vegada a la seva història i tampoc va poder dedicar una victòria als 1.325 espectadors que hi havia al camp, tot i el mal temps que feia.

L’efectivitat del València Mestalla va ser letal. L’equip de Nico Estévez va marcar el 0-1 pràcticament en el primer xut que va fer a la porteria d’Òscar Fornés. Va ser al minut 34 de la primera meitat i a la sortida d’un córner que va picar en curt. El central Carlos Delgado, a dins l’àrea, va xutar, la pilota va rebotar en algun jugador i va despistar Òscar, que no hi va poder fer res.

El Mestalla amb prou feines va patir per conservar la victòria. I menys quan deu minuts després del 0-1, al límit del descans, va marcar el 0-2. Aquesta vegada va ser de penal. El japonès Hiroshi va guanyar la posició a Serra, que, a dins l’àrea, el va agafar perquè no avancés. L’àrbitre, que en primera instància semblava que no xiulava res, va acabar indicant penal en veure que Chumbi, que havia recollit la pilota, no acabava la jugada davant d’Òscar. Aquest gol sí que va ser mortal per la Unió Esportiva Olot. Psicològicament, l’equip d’Edu Vílchez va quedar ensorrat i a la segona meitat no es va poder refer. Ho va intentar, sobretot al principi. Amb insistència, va buscar un gol ràpid que el tornés a posar dins del partit i Coro va estar a punt d’aconseguir-lo.

Els minuts de la segona part es van anar cremant i a la recta final el Mestalla encara va trobar el 0-3 amb un xut des de fora l’àrea de Cifo, que va aprofitar que la gespa era molla i ràpida per sorprendre Òscar Fornés i deixar el partit vist per sentència. A la classificació, l’Olot es queda com estava: a les portes de la promoció d’ascens, que continua tenint a només dos punts. Precisament el proper rival, l’Alcoià, és l’equip que en marca la frontera.