En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Toc d'alerta

Càritas Garrotxa alerta d'una cronificació de la pobresa i tem d'una nova onada de gent que necessiti suport per tirar endavant.
| 25 d'abril de 2014
Toc d'alerta

Seriós toc d’alerta de Càritas Garrotxa per la situació que viu la societat: la pobresa s’està cronificant, s’està lluny de tocar fons i preveuen l’arribada d’una segona onada de pobres a causa de l’actual situació econòmica. El seu president alerta que si no fos per l’economia submergida, ens enfrontaríem a “una revolta social”.

Presentació de la memòria de Càritas (Jordi Altesa)

JORDI ALTESA | Si les dades macroeconòmiques fan creure amb la sortida del túnel, la realitat que palpa Càritas Garrotxa és completament oposada. No hi ha brots verds enlloc, sinó tot el contrari: esperen una nova onada de pobresa. Per aquest motiu, el president de l’entitat Carles Oller, alerta de que la situació pot ser crònica. Una realitat que Oller ha volgut posar de manifest davant les grans dades oficials que apunten a una millora econòmica. A la Garrotxa la situació no és tan dramàtica però sí que els riscos hi són igualment.

 

Presenten la memòria

Càritas ha fet pública la memòria del 2013 que va acabar amb pèrdues de poc més de 1.000€. Un dels reptes per aquest 2014 és incrementar el nombre de socis. Aquest 2013 del total d’ingressos, tan sols un 17% han vingut de les quotes dels socis.

Una altra clau són els voluntaris de l’entitat que amb un any han passat de poc més de 100 a 133. Segons càlculs que han fet des de Càritas Garrotxa, dediquen una mitjana de 550 hores setmanals a l’entitat. Amb la tasca dels voluntaris i les diferents aportacions poden fer front als diferents programes d’actuació que tenen en àmbits com el servei jurídic, l’habitatge o l’atenció laboral i als joves. En aquest últim van atendre a 49 persones al llarg de tot l’any. D’aquestes, un 30% han trobat feina o han iniciat el camí de la formació per reinserir-se al mercat laboral. Una altra mostra de la cronificació de la pobresa és que el Centre de Distribució d’Aliments ha atès quasi a les mateixes famílies però ho han hagut de fer més cops. El nombre de cistelles repartides ha pujat un 28%.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum