En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Tercera jornada del judici contra el policia nacional acusat de matar la parella a trets a Olot

Una amiga de la víctima relata que l'acusat l'havia amenaçada donant-li una bala "que portava el seu nom". Els testimonis del crim d'Olot han declarat aquest dilluns a l'Audiència de Girona
ACN | 14 de novembre de 2022
Tercera jornada del judici contra el policia nacional acusat de matar la parella a trets a Olot

El judici contra el policia nacional acusat de matar la parella a trets a Olot ha continuat aquest dilluns amb les declaracions dels testimonis. Entre els qui han passat per la sala de vistes de l'Audiència hi havia la filla de la víctima, que vivia amb ella al pis del carrer Verge de la Guia, veïns del bloc, amigues de la dona i diversos policies. Tant la filla com l'entorn de la víctima han coincidit a explicar que ella i el policia mantenien una relació "molt tòxica", marcada per continus alts i baixos i discussions constants. La filla ha estat la primera en declarar aquest dilluns.

La noia, que en el moment del crim tenia 24 anys, ha descrit l'acusat com un home "masclista, fatxa i molt dominant", a qui en més d'una ocasió li havia vist "alçar la veu" contra la seva mare. Però no tan sols això. Tant ella com les amigues de la víctima han relatat que, uns cinc mesos abans del crim, el policia nacional l'havia agredida. Tot i que en un principi la víctima va voler denunciar-lo, al final es va fer enrere. Segons han dit tant la filla com les amigues, perquè l'acusat "l'amenaçava" dient-li que, si ho feia, "la perjudicaria a la feina", entre d'altres, dient que prenia antidepressius. A més, una de les amigues ha declarat que el policia nacional va arribar a regalar-li una bala dient-li que "portava el seu nom".

El fort caràcter que tindria l'acusat també s'ha fet palès durant la declaració d'un dels veïns del bloc. L'home ha explicat que els divendres a vegades escoltava com el policia i la víctima arribaven en cotxe a l'edifici. Des de dins del pis estant, el sentia com cridava "¡Viva España!" o com li deia de males maneres a la dona "Que baixis, cony!" perquè sortís del cotxe.

Pel que fa a la nit del crim, la matinada del 19 al 20 d'abril del 2019, la filla ha explicat que aquell dia ella i el seu xicot van arribar al pis cap a la una. Havien estat tot el dia a Barcelona, en un festival de música electrònica. La seva mare va arribar-hi sola uns vint minuts més tard, i ja va veure que "no feia bona cara".

Petició de 24 anys de presó

El judici continua amb les declaracions dels mossos d'investigació i la policia científica. Aquest dimarts al matí serà el torn dels forenses i les pericials. Es preveu que a la tarda les parts anunciïn les conclusions definitives i s'entri a la fase d'informes, i que dimecres al matí el tribunal lliuri l'objecte del veredicte als membres del jurat popular. El fiscal Enrique Barata i l'acusació particular, encapçalada per la lletrada Maria Monguilod, acusen el policia nacional d'un delicte d'assassinat amb les agreujants de gènere i de parentiu i demanen una pena de 24 anys de presó. L'advocat de la defensa, Carlos Carretero, admet l'assassinat però apunta que hi ha circumstàncies eximents o atenuants.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Detenen un home després d'atropellar-ne un altre a les Preses i donar-se a la fuga

El detingut hauria atropellat la víctima després d'una discussió aquest dijous al migdia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum