En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Territori no espera grans canvis amb l'informe d'Acció Climàtica sobre la variant d’Olot

Els principals responsables de Territori asseguren que tots els organismes públics avalen la variant i, per tant, només esperen matisos, cap pas enrere
Pau Masó | 13 d'agost de 2021
Territori no espera grans canvis amb l'informe d'Acció Climàtica sobre la variant d’Olot

Isidre Gavín, Secretari d'Infraestructures i Mobilitat (Pau Masó)


Després que Territori hagi fixat la seva posició pel que fa al projecte del tram nord de la variant d’Olot (1+1 ampliable), ara és el torn del Departament d’Acció Climàtica. A aquesta conselleria li pertoca fer l’informe d’impacte ambiental, que és l’últim pas per tancar el procés d’al·legacions i donar peu a la redacció del projecte constructiu (últim esglaó abans de les obres). Això significa que la pilota ara està al taulat de la conselleria de Teresa Jordà, qui en els següents mesos haurà de tramitar l’informe d’impacte ambiental que podria introduir alguns canvis en el projecte proposat per Territori. Però, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, no s’esperen grans modificacions.

Territori defensa que durant el procés d’al·legacions de l’estudi informatiu, diferents organismes públics com el Parc Natural, l’Agència Catalana de l’Aigua o l’Oficina del Canvi Climàtic van emetre informes que avalaven la variant. El director general d’Infraestructures és Xavier Flores.

A l’espera de l’informe del Departament d’Acció Climàtica, els responsables de Territori asseguren que seguiran treballant sense treva.

Territori no ha volgut posar dates a l’inici d’obres de la variant d’Olot, però ha assegurat que el projecte constructiu (l’últim document abans de les màquines) s’estarà redactant el 2022. Abans d’aquest informe, caldrà esperar la declaració d’impacte ambiental que ha de fer Acció Climàtica. Això es preveu que pugui arribar en qüestió de mesos.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum