En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Territori deixa la porta oberta a un nou procés d’informació pública per a la variant d’Olot

El Departament creu que no és el més bo i que la prioritat és finalitzar processos, però diu a Ràdio Olot que hi hauria la possibilitat de tornar-lo a obrir, tal com demana el sector empresarial
Pau Masó | 8 de novembre de 2021
Territori deixa la porta oberta a un nou procés d’informació pública per a la variant d’Olot

El tram de l'Hostal del Sol, per on passaria la nova variant (Pau Masó)


No és l’objectiu, però es podria fer. Aquest és el posicionament de Territori davant la demanda de l’Associació d’Empreses EURAM Garrotxa. El sector empresarial garrotxí va demanar fa tot just unes setmanes que es tornés a obrir un procés d’informació pública perquè l’últim traçat que va presentar Territori abandona el 2+2 de l’estudi informatiu i aposta per l’1+1 ampliable. En declaracions a Ràdio Olot, el director general d’Infraestructures, Xavier Flores, deixa la porta oberta i demana que tothom esperi al posicionament d’Acció Climàtica, qui té la pilota al seu teulat.

El Departament d’Acció Climàtica ha de pronunciar-se en els pròxims mesos sobre la proposta de Territori. L’antic Departament d’Agricultura és qui ha de trametre la declaració d’impacte ambiental i això no es preveu que passi aquest 2021. Un cop Acció Climàtica hagi aprovat l’1+1 ampliable, Territori decidirà si cal obrir un nou procés d’informació pública previ al projecte constructiu. Flores diu, però, que l’objectiu és no encallar més el procés.

Els processos d’informació pública són aquells períodes on la Generalitat permet a la ciutadania, entitats o organismes dir-hi la seva sobre un projecte. Els actors poden presentar al·legacions que posteriorment s’estudiaran i poden arribar a canviar alguns detalls del projecte inicial que hagi presentat el Departament.

Els últims processos d'exposició ja es van tancar fa mesos

L’últim procés d’informació pública de la variant d’Olot es va acabar el desembre del 2020. Territori va estudiar les propostes i el juliol passat va presentar l’opció final de l’1+1 ampliable. En el cas de la variant de les Preses, el procés d’al·legacions es va acabar el març del 2020. Tot i que algunes al·legacions ja s’han respost de manera particular, Flores diu que la resposta oficial a les aportacions rebudes dels dos processos d’informació pública no es publicarà fins que hi hagi la declaració ambiental d’Acció Climàtica.

El passat mes de setembre, Territori va enviar el projecte de la variant d’Olot a Acció Climàtica. Ara el Departament de Teresa Jordà té la qüestió sobre la taula i es preveu que no es pronunciï fins a principis de 2022. Fins llavors, la variant d’Olot i la de les Preses no podran fer cap pas.

També et pot interessar

Diverses entitats d’Olot demanen millorar el servei del TPO

Les entitats també han demanat estudiar la municipalització del servei. L’equip de govern, però ha tombat la moció i han defensat el model de concessió que hi ha actualment

Un documental recorda el llegat de Josep Maria Francino

El reportatge recull les principals facetes del periodista i músic garrotxí mort l’any passat

Estàs escoltant


Volum