En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

"Tenim un problema"

El Conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí reconeix a Ràdio Olot que hi ha un excés de senglars i que les mesures aplicades fins ara no estan donant tot el resultat.
| 24 d'octubre de 2012

El Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, admet que hi ha un problema amb els senglars que està fora de control, tot i les mesures preses fins ara. En declaracions a Ràdio Olot, Pelegrí culpa administracions anteriors que havien pecat, segons ell, d’un excés de zel en la protecció de les espècies.

Font: Wikipedia

En una entrevista concedida a Ràdio Olot, Pelegrí deixa clar que hi ha un problema amb els senglars, que són una autèntica plaga a lloc com la Garrotxa. El Conseller d’Agricultura creu que s’han de replantejar el model de funcionament en global dels espais naturals i deixar enrere etapes on, assegura, s’ha protegit massa tot plegat. Pel Pelegrí, la paraula clau no és “protegir” sinó “gestionar”.

Per solucionar el problema, Pelegrí recorda que han autoritzat batudes extraordinàries. Diu que han aconseguit minvar la població de senglars, però que no és, ni de lluny, suficient. Pelegrí confia que ara amb la temporada de caça servirà es podrà reduir aquesta població.

Reclama combinar el respecte per les espècies animals com els senglars però també amb els pagesos agrícoles. Buscar aquesta coexistència és buscar un punt d’acord entre caçadors, ramaders i la pròpia conselleria.

Pelegrí ha fet aquestes declaracions en una entrevista concedida a Ràdio Olot i que s’ha emès en el programa Via Oral. La poden recuperar al web tot fent podcast.

També et pot interessar

Resum de l'any 2021, l'any en què tot torna

La pandèmia torna a centrar el resum de l'any de Ràdio Olot

Ràdio Olot llança un espot publicitari que posa l’accent en la quotidianitat de l’emissora

Es pot veure a les xarxes socials i es projectarà als cinemes d’Olot abans de cada sessió

Estàs escoltant


Volum