En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

"Tenim un problema"

El Conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí reconeix a Ràdio Olot que hi ha un excés de senglars i que les mesures aplicades fins ara no estan donant tot el resultat.
| 24 d'octubre de 2012

El Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, admet que hi ha un problema amb els senglars que està fora de control, tot i les mesures preses fins ara. En declaracions a Ràdio Olot, Pelegrí culpa administracions anteriors que havien pecat, segons ell, d’un excés de zel en la protecció de les espècies.

Font: Wikipedia

En una entrevista concedida a Ràdio Olot, Pelegrí deixa clar que hi ha un problema amb els senglars, que són una autèntica plaga a lloc com la Garrotxa. El Conseller d’Agricultura creu que s’han de replantejar el model de funcionament en global dels espais naturals i deixar enrere etapes on, assegura, s’ha protegit massa tot plegat. Pel Pelegrí, la paraula clau no és “protegir” sinó “gestionar”.

Per solucionar el problema, Pelegrí recorda que han autoritzat batudes extraordinàries. Diu que han aconseguit minvar la població de senglars, però que no és, ni de lluny, suficient. Pelegrí confia que ara amb la temporada de caça servirà es podrà reduir aquesta població.

Reclama combinar el respecte per les espècies animals com els senglars però també amb els pagesos agrícoles. Buscar aquesta coexistència és buscar un punt d’acord entre caçadors, ramaders i la pròpia conselleria.

Pelegrí ha fet aquestes declaracions en una entrevista concedida a Ràdio Olot i que s’ha emès en el programa Via Oral. La poden recuperar al web tot fent podcast.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant


Volum