En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Stop per a la reflexió

Besalú no donarà més llicències de caire turístic durant dos anys. Vol fer un estudi per determinar l'estat de salut del comerç del poble. 
| 24 d'agost de 2013
Stop per a la reflexió

Durant els propers 2 anys no es podrà obrir cap establiment de caire turístic al centre històric de Besalú. L’Ajuntament suspendrà l’atorgament de llicències perquè actualment la densitat d’aquest tipus de comerços és molt alta i el consistori vol garantir la viabilitat econòmica dels existents. La mesura donarà temps a elaborar un pla estratègic per replantejar la convivència entre els turisme i els veïns del centre històric de la Vila.  

NEUS ASIN | Actualment el nucli històric de Besalú té un gran volum d’establiments relacionats amb el turisme i cada any la demanda de llicències per obrir-ne de nous s’incrementa. Des de l’Ajuntament han cregut necessari fer una aturada i replantejar el model turístic de la Vila per fer-lo sostenible a mitjà i llarg termini. Per això han decidit suspendre l’atorgament de llicències d’obertura de bars, restaurants, botigues de records i altres començos relacionats amb el turisme durant un període de dos anys, termini que ha de servir per elaborar un pla estratègic i de futur del poble. 

Per redefinir el futur turístic de Besalú, l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó assegura que crearan "diversos mecanismes de participació oberts a totes les persones i organismes vinculats d’una manera o altra a l’activitat turística del poble". En aquest sentit, afirma que "determinats sectors comercials de la Vila ja havien reivindicat en diverses ocasions que es limités l’obertura de nous establiments al centre històric". I és que, segons Guinó, "en aquests moments cal aquesta suspensió de llicències per no posar en perill la viabilitat econòmica dels comerços existents".

Besalú té com a principal activitat econòmica el turisme, però des de l’Ajuntament consideren que el centre històric, a banda de rebre visitants, ha de ser habitable. Poder fer compatible aquests dos usos és l’objectiu del pla estratègic que ara es vol elaborar i que ha de garantir la sostenibilitat del poble a llarg termini.

A partir d’aquest setembre es començarà a treballar en la suspensió de llicències d’establiments turístics al centre històric de Besalú. La mesura s’haurà d’aprovar en sessió plenària abans del 31 de desembre de manera que entri plenament en vigor al 2014 i 2015. La limitació de llicències fa referència només als establiments nous, en cas de voler millorar o reformar els ja existents, no hi haurà cap tipus d’inconvenient. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum