En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Sospir per a Coromina i Serra

L'Audiència de Girona absol a l'alcalde i la secretària de Castellfollit del delicte de falsedat documental.
| 29 d'octubre de 2012
Sospir per a Coromina i Serra

La justícia absol a l’alcalde de Castellfollit i a la secretària municipal del delicte que se’ls imputava de falsedat documental. La sentència diu que cap dels motius de l’acusació i del fiscal poden ser considerats com a objecte de delicte, tot i que admet que quan van fer el certificat els terrenys encara no eren seus.

Un moment de la construcció del nou ajuntament de Castellfollit. Moisès Coromina amb el director general d'Administració Local de l'època, Carles Bassaganya.

A Moisès Coromina i a Anna Maria Serra se’ls acusava de falsedat documental per haver acreditat que tenien els terrenys per fer la construcció del nou Ajuntament quan encara no estaven encara expropiats. La sentència considera que els acusats han actuat amb transparència en el procés i no hi veu voluntat d’estafar a la Generalitat, que és qui concedia la subvenció.

El text de la Secció Quarta de l’Audiència de Girona diu que no s’entén que si hi hagués hagut voluntat de falsedat documental no s’explica que es fes el certificat quan feia 4 dies que s’havia acabat el termini per la subvenció, presentés un certificat fals. En canvi, sí que dóna la raó que aquest certificat es va fer quan el consistori de Castellfollit no tenia els terrenys en propietat, però ressalta que la documentació per a obtenir la subvenció era confusa al respecte. A això hi suma les declaracions dels responsables per l’època del Departament de Governació i de la Diputació de Girona que van assegurar que el certificat fet per l’Ajuntament era l’habitual i que per a la subvenció no demanaven concretament que en fossin propietaris en aquell precís moment. Per tots aquests motius, la justícia desestima els dos recursos i absol a Corominas i Serra.

Al final, la justícia està donant la raó en 2 dels 3 conflictes que hi ha entorn a la construcció del nou Ajuntament. De moment però, la sentència de que s’ha de reformar l’Ajuntament perquè compleixi amb la Llei d’Urbanisme segueix en ferm. El consistori va aprovar a principis de mes l’Avantprojecte d’enderroc però encara no sap com pagarà els 300.000€ que costa l’obra.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum