En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

S’obre la convocatòria dels ajuts Leader

Es tracten d’unes ajudes econòmiques adreçades a microempreses o autònoms de diferents sectors
Roger Isern | 5 d'agost de 2022
S’obre la convocatòria dels ajuts Leader

Els ajuts Leader són uns ajuts convocats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER amb l’objectiu de diversificar i promoure l’economia en zones rurals i permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per crear, ampliar o millorar les activitats econòmiques d’aquestes zones com municipis rurals de les comarques de l’Alt  bEmpordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès. En declaracions a Ràdio Olot, el gerent d’ADRINOC Jordi Tarradas, explica el detalls dels ajuts Leader.

Amb aquests ajuts econòmics es vol fomentar projectes d’inversió que creïn ocupació, que diversifiquin el teixit productiu de l’àmbit territorial, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin l’impacte del canvi climàtic. Pel que fa a la Garrotxa, la demanda d’ajuts suposa gairebé el 40% del total. Tarradas explica la relació que hi té la comarca amb aquests ajuts.

Les subvencions van destinades a microempreses o autònoms de varis sectors. Els predominants són l’industrial i el turísitc.

La convocatòria dels ajuts Leader es va obrir fa poques setmanes i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de setembre d’enguany. Qualsevol persona interessada pot demanar informació a l’equip d’ADRINOC Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’espai de coworking, Ca-Nyera, ja és la seu d’11 empreses i actualment està al límit de la seva capacitat

En tres anys, ja és l’espai de referència de l’emprenedoria de la comarca. L’Ajuntament d’Olot buscarà una nova ubicació si la demanda continua creixent

L'ATA, en contra de l'ordenança d'habitatges turístics de Besalú

L'entitat diu que 'l'Ajuntament s'extralimita en les seves funcions'

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum