En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Situacions al límit

El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa posa en marxa un protocol de protecció dels seus professionals després que en alguns casos hagin estat agredits.
| 29 d'octubre de 2012
Situacions al límit

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha creat un protocol de protecció dels seus treballadors després que alguns d’ells hagin estat agredits de manera física i verbal en algunes ocasions. La situació límit en la que es troben algunes persones fa que perdin el control quan no se’ls pot ajudar. La directora del Consorci alerta que en alguns casos la xarxa social està al límit del que es pot aguantar.

Fotografies del web del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.

Moltes persones arriben als Serveis Socials ja com la darrera opció i donen per fet que se’ls podrà ajudar en tot els seus problemes. Quan no és així, les converses pujen de to amb insults i desqualificacions personals i fins i tot amb agressions físiques als tècnics. Per aquest motiu, segons ha sabut Ràdio Olot, han pres una sèrie de mesures: per exemple, les entrevistes amb persones considerades violentes es fan en una sala de seguretat on hi ha dues portes i mai les fa una sola persona. A més, els expedients van signats amb un codi identificatiu que no desvetlla el nom del tècnic que els ha fet. També s’han instal·lat alarmes, adequat espais i s’ha format als professionals per saber com actuar en situacions de violència. La directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Teia Fàbrega, considera que ells estan pagant els plats trencats de la pressió que està suportant la ciutadania.

Explica Fàbrega que aquesta pressió també afecta als professionals dels serveis socials que estan a primera línia del contacte amb el ciutadà. Afirma que se senten frustrats quan no poden donar resposta a persones en situacions límit. A més, les retallades en les rendes mínimes d’inserció i altres ajudes públiques compliquen més una situació ja de per si incòmoda pels tècnics dels serveis socials.

Aquest protocol de protecció dels treballadors del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa inclou també una millora de la coordinació amb la policia perquè hi hagi una resposta ràpida dels agents. Segons Fàbrega, quan s’ha hagut d’aplicar, la reacció ha estat eficient.  

No és ni el primer lloc ni el primer col·lectiu que pateix agressions per part de persones en situacions límit. Per diferents qüestions, professions com metges, empleats de banca o mestres, han hagut de reforçar algunes de les mesures de seguretat dels seus llocs de feina.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum