"Sí, sí, sí, anem cap a Madrid!"

L'Olot pateix el que no està escrit, però resisteix i es classifica per a la final estatal del play-off d'ascens a Segona RFEF. Ha empatat contra el Girona B després d'una pròrroga (1-1) i ha guanyat la final catalana
David Planella | 16 de maig de 2022

Així hem viscut la bogeria final a Ràdio Olot

Una hora i quart patint. Tota la segona part del partit i tota la pròrroga. És el temps que la Unió Esportiva Olot ha hagut de resistir a les envestides d'un Girona B a qui mai se li acabava la gasolina. Els olotins, fosos a la segona meitat, s'han defensat amb ungles i dents i han mantingut un empat que al final de la pròrroga els ha donat l'accés a la final estatal del play-off d'ascens a Segona RFEF. El cap de setmana que ve seran a Madrid.

En el partit, l'Olot ha anat de més a menys i el Girona de menys a més. Els homes de Manix Mandiola han fet una gran primera meitat. Els primers 45 minuts han estat una continuació del bon partit de play-off contra el Sant Andreu de la setmana passada: els garrotxins han estat ben posats, seriosos en defensa i tocant la pilota amb molta velocitat en atac. I s'han avançat en el marcador al minut 23, gràcies a una bona arribada per banda dreta d'Èric Callís, que s'ha plantat a dins l'àrea i ha fet una passada de la mort que Mateo s'ha enviat al fons de la xarxa.

L'Olot hauria pogut marcar el segon gol, però ha deixat viu el Girona B i el filial gironí ha despertat a la segona part. Els blanc-i-vermells han sortit amb molta força i els olotins no els han pogut contenir. El gol de l'empat ha arribat massa aviat —l'ha marcat de cap el mateix Mateo; aquesta vegada, a la porteria que tocava— i des del minut 53 fins al final l'Olot ha viscut en un patiment constant. L’entrenador, Manix Mandiola, destaca el nivell del Girona B i reconeix la seva superioritat des que ha marcat l’empat.

L'equip de Mandiola ha hagut de recórrer al seu instint de supervivència i el partit ha arribat a la pròrroga. Mitja hora més de futbol que, per sort, no ha canviat el resultat. Amb l'1-1, i gràcies al segon lloc que havia aconseguit a la lliga, l'Olot s'ha classificat per a la final estatal del play-off.

Aquest dilluns, a la 1 del migdia, es farà el sorteig i l'Olot coneixerà l'últim obstacle que haurà de superar el cap de setmana que ve per pujar a Segona RFEF.