En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Sense opcions

La dona que va voler clavar un ganivet a l'alcalde de la Vall de Bianya es queda sense opcions de justícia ordinària i se li acaben les opcions per evitar la presó.
| 23 de juliol de 2013
Sense opcions

El Tribunal Suprem rebutja revisar la pena de 7 anys i mig de presó a la dona que va intentar clavar un ganivet a l’alcalde de la Vall de Bianya. A l’acusada ja només li queda demanar recurs d’empara al Constitucional per evitar acabar entre reixes.

La dona durant el judici a Girona (ACN)

JORDI ALTESA | Nou cop de porta de la justícia per a Montserrat Tirado, la dona que va intentar clavar un ganivet de quasi 40 centímetres a l’antic alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets. Tirado havia demanat revisar la sentència de l’Audiència de Girona d’ara fa un any que la considerava responsable d’homicidi en grau de temptativa i d’atemptat contra l’autoritat municipal. Ara la dona havia demanat una revisió al Tribunal Suprem, però el recurs ha estat rebutjat. Ara mateix a Tirado només li queda demanar recurs d’empara al Constitucional per evitar la pena de set anys, sis mesos i un dia de presó. Una opció que l’advocat de l’alcalde, David Mundo, no creu que passi.  Així doncs a la dona se li han esgotat les vies de la justícia ordinària per evitar complir la pena de presó. Per a l’advocat, aquesta decisió del Suprem, avalant el que ja deia la sentència de l’Audiència de Girona, és molt positiva.

Els fets que recull la sentència van passar el 14 de maig del 2011. L’aleshores alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets, va rebre al seu despatx aquesta dona que estava molesta de feia temps perquè no va poder obrir un negoci al poble ja que Urbanisme no li va donar el permís. Un malestar que va anar creixent quan no va poder penjar uns anuncis al tauler municipal. Tirado va descarregar la seva ira sobre l’alcalde intentant atacar-lo amb un ganivet de tallar pernil mentre assegurava a Busquets que el mataria. David Mundo assegura que ara la voluntat de Busquets és passar pàgina i considera que amb aquesta decisió del Suprem comencen a veure la llum al final del túnel. La sentència li reconeix a la dona l’atenuant d’alteració mental. En el transcurs del judici es va intentar autolesionar vàries vegades als lavabos de l’Audiència de Girona.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú tanca el 2022 amb un superàvit de 500.000 euros

Per tercer any consecutiu, el consistori ha congelat les taxes d’escombraries i de l’aigua

Jordi Cargol optarà al seu tercer mandat al capdavant de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca

Cargol explica que aquest projecte no es pot acabar aquí i que encara té coses per fer al poble

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum