En directe
Cocodril Club
amb Albert Malla

Següent pas: la teulada

La intenció de l’Associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja és que aquest 2015 es faci la teulada principal del refugi que reconstrueixen des de fa tres anys.
| 29 de gener de 2015
Següent pas: la teulada

La intenció de l’Associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja és que aquest 2015 es faci la teulada principal del refugi que reconstrueixen des de fa tres anys. Calculen que faran falta uns 40.000 euros i aviat demanaran ajuda a les administracions. Del que no es poden queixar és de la resposta popular: en tres anys, els voluntaris hi han pujat 54 tones de material.

refugi sant aniol aguja

El Refugi de Sant Aniol d'Aguja (www.amicsdesantanioldaguja.cat)

L’estiu del 2012, va caure una biga important de la teulada del refugi de Sant Aniol d’Aguja, a l’Alta Garrotxa. S’havia d’evitar que caiguessin les parets mestres i, amb una actuació de mínims, l’Associació d’Amics de Sant Aniol va aconseguirsalvar-les. Ara, l’objectiu és continuar les obres per consolidar l’estructura i aquest 2015 poder construir la teulada principal de l’edifici, d’uns 200 metres quadrats.

La construcció de la teulada seria la tercera fase de les obres que van començar fa tres anys. L’Associació d’Amics de Sant Aniol ja ha demanat el pressupost de l’obra, que calculen que serà d’entre 40.000 i 50.000 euros. Els viatges en helicòpter per portar el material més pesat encareixen els números i Joaquim Oliver avança que hauran de demanar suport a les administracions. El 2013, ja van aconseguir subvencions de la Diputació de Girona i del Consorci de l’Alta Garrotxa.

De fet, si l’Associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja ha pogut començar a reconstruir el refugi durant els últims anys ha estat, en gran part, gràcies al suport popular. Des del 2012, els voluntaris han pujat a Sant Aniol 54 tones de material, a peu i a l’esquena. A la pràctica, això vol dir que l’Associació s’ha estalviat uns 15.000 euros, el preu que hauria costat fer tots aquests viatges en helicòpter.

D’altra banda, per recaptar fons i destinar-los a les obres del refugi, l’Associació d’Amics de Sant Aniol ha programat per aquest diumenge una activitat amb els OVOXO d’Oix: és la festa del pernil, que es farà a Montagut i consistirà en un dinar popular i un petit concert amb el cor ‘Quarts de Quinze’.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Les dificultats d’accés als comerços continua sent la gran assignatura pendent

Ho diuen des del Grup Mifas que tot i reconèixer que s’ha avançat molt, encara queda molta feina per fer, especialment en aquest sector. Aquest dissabte és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una jornada que posa sobre la taula totes les necessitats i problemàtiques que encara queden pendents de resoldre

L’Ajuntament d’Olot es planteja comptar amb ‘Punts Lila’ en horari diürn

Amb aquesta mesura volen arribar a homes i dones de diferents generacions que no surten a la nit i que pateixen algun tipus de violència

Estàs escoltant


Volum