En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Santi Reixach denuncia que el projecte de Foment "trinxa tota la Vall de Bianya"

L’alcalde defensa les al·legacions que han presentat al traçat de la Nacional 260 perquè volen que se separi el seu municipi de la variant d’Olot
| 5 de febrer de 2015

L’alcalde defensa les al·legacions que han presentat al traçat de la Nacional 260 perquè volen que se separi el seu municipi de la variant d’Olot i s’aposti per “l’alternativa zero”.  

El conseller Santi Vila ja va donar suport a la proposta de l'Ajuntament de la Vall de Bianya

L’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, ha recordat, a Ràdio Olot, que des que hi ha el túnel de Bracons, el trànsit al seu municipi ha baixat considerablement. No entén que faci falta lligar Bianya al traçat que proposa el ministeri de Foment i demana que se separi de la variant d’Olot.

La Generalitat ja va donar suport a la proposa de “solució zero” que fa l’Ajuntament. És a dir, aprofitar infraestructures ja existents a la comarca -com la del túnel de Bracons- i connectar Olot amb Ripoll per una altra via de gran capacitat, que no afecti la Vall de Bianya com consideren que ho fa el projecte de Foment, al qual han presentat al·legacions. L’alcalde denuncia que perjudica una gran part del municipi que sempre havien volgut protegir.

L’alternativa que ha arribat de Madrid pel tram que va d’Olot a Sant Joan de les Abadesses ja no va agradar a Unió de Pagesos, que el va qualificar de “barroer”. Santi Reixach hi està d’acord i hi afegeix que el ministeri ha optat per la solució més “fàcil i barata”. L’alcalde espera aconseguir que no tiri endavant parlant amb Foment, amb qui vol concretar una reunió, i també amb el suport tant de la Generalitat com de la gent de la vall, que ja s’ha començat a mobilitzar. De fet, a la Fira del Farro, ja es va fer una recollida de firmes per evitar que el projecte que proposa Foment per la Nacional 260 no perjudiqui la Vall de Bianya.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L'Ajuntament de la Vall de Bianya continua amb la millora dels serveis bàsics

L’alcalde, Santi Reixach, ha explicat que té aprovats diferents projectes per millorar els camins que connecten els nuclis de la població

El transport públic interurbà de la Garrotxa serà més barat a partir d’ara

Els usuaris que adquireixin abonaments podran beneficiar-se de fins a un 50% de descompte

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum