En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Santa Pau aconsegueix desencallar les obres de la seva zona d'activitat econòmica

Les obres del primer polígon industrial pagat "en espècies" s'han d'acabar en breu després de la firma de l'acord
| 23 de març de 2015
Santa Pau aconsegueix desencallar les obres de la seva zona d'activitat econòmica

Finalment Santa Pau podrà acabar les obres del seu polígon, un dels primers on es va fer una part del pagament “en espècies”. La setmana passada es va firmar un acord que desencallava el tram final de les actuacions. S’ha tardat cinc vegades més del previst, el què ha molestat a les empreses que ja fa anys que s’hi volen instal·lar.

Foto del nou polígon 

Imatge del polígon mentre s'esperaven les actuacions (Jordi Casas / El Punt Avui)

3 anys i mig per acabar unes obres que s’havien d’executar en 8 mesos. La crisi, la burocràcia i l’enrocament de la companyia elèctrica han convertit en un viacrucis la construcció d’aquest espai de 12 parcel·les a l’entrada del municipi i que ha de servir per a desenvolupar activitat econòmica al poble. Divendres de la setmana passada es va firmar l’acord que permet que tornin a començar les obres. Des del 2010 quan es va presentar l’idea, ja hi ha 6 empreses interessades que tenen els seus projectes encallats esperant. L’alcalde, Pep Companys, ha admès a Ràdio OIot que la burocràcia ha perjudicat a aquests negocis. Ja en el seu moment per tirar endavant aquesta zona d’activitat econòmica a Santa Pau el consistori es va empescar la idea de fer un pagament “en espècies”. Dels quasi 600.000€ que costa l’obra, la constructora n’ha cobrat quasi la meitat en forma de terrenys. Companys confia que les obres puguin començar aquesta mateixa setmana.

Amb aquestes actuacions, Companys preveu acabar amb l’urbanització de la zona amb els serveis bàsics, un pas clau perquè es pugi fer la construcció de les naus i donar activitat econòmica.Aquest espai no està pensat per ser un gran polígon sinó més aviat una manera de superar les limitacions que tenien alguns negocis del poble en els seus locals. Un d’aquests espais serà per a l’Ajuntament de Santa Pau, que es planteja convertir-lo en un futur en magatzem de la brigada, tot i que a hores d’ara no hi ha cap decisió presa.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Generalitat inclourà la variant d’Olot en els pressupostos del 2024

Giró augura que la nova infraestructura no estarà del tot acabada fins a principis del 2028

S’obre la convocatòria dels ajuts Leader

Es tracten d’unes ajudes econòmiques adreçades a microempreses o autònoms de diferents sectors

Estàs escoltant


Volum