En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

S'acaba el periple judicial contra l'editorial Comanegra del garrotxí Joan Sala

S'ha arxivat la segona causa contra l’editorial i l'autor del llibre 'On és l'Estel·la?'
| 16 d'abril de 2021
S'acaba el periple judicial contra l'editorial Comanegra del garrotxí Joan Sala

S'ha arxivat la segona causa contra l’editorial i l'autor del llibre 'On és l'Estel·la?'. L’editor de Castellfollit de la Roca ha rebut la notícia amb satisfacció i convençut que ha estat un cas de lluita per la llibertat d’expressió. Diferents sindicats de policia van denunciar el còmic de Toni Galmés. Després de dos anys de batalla judicial, la publicació s’ha convertit en una de les més venudes de l’editorial catalana. 

Joan Sala, a la dreta, amb Toni Galmés a la Ciutat de la Justícia a Barcelona (ACN)


Aquest dijous, l’editorial Comanegra va rebre la notícia que el jutjat de Palma número dotze arxivava la segona causa que quedava oberta en relació amb el còmic ‘On és l’Estela?’, publicat l’octubre del 2018 per la mateixa editorial. El gener del 2020 ja es va arxivar la causa contra l’editorial i ara s’ha arxivat una segona que anava només dirigida a l’autor del llibre, Toni Galmés. El director de Comanegra, el garrotxí Joan Sala, valora d’aquesta manera la notícia rebuda aquest dijous.

 

La causa judicial contra el còmic de Comanegra va començar l’estiu de l’any 2019 i Sala va ser citat dues vegades per declarar en els dos judicis que es van celebrar. L’editor garrotxí afirma que aquesta ha estat una lluita més per la llibertat d’expressió.

 

El còmic ‘On és l’Estela?’ va ser denunciat fa un any i mig per diferents sindicats espanyols de policies per injúries, difamacions i incitació a l’odi contra els cossos de seguretat de l’Estat. En la publicació, apareixen personatges de tota mena, entre ells, policies que colpegen ciutadans o rellisquen enmig de la multitud. Amb tot plegat, l’editorial ha acabat venent més de 22.000 números d’un còmic que ha tingut cinc edicions i s’ha convertit en un dels més venuts de Comanegra. Amb aquest últim, ja són tres els casos semblants que els sindicats policials espanyols han perdut als jutjats els últims anys: el llibre ‘Fariña’ i la revista El Jueves també van ser portats a judici i van acabar guanyant.

També et pot interessar

Tres alcaldes de la Garrotxa viatgen a Brussel·les

Eduard Llorà de les Planes, Mònica Boix de Montagut i David Jané de Riudaura viatjaran a la capital europea

El SAI treballa per evitar repunts de discriminació cap a persones LGTBI

Preocupa que el context actual tiri enrere els avenços que s’han fet fins ara

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum