En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

Riudaura, Beuda i Tortellà, els tres municipis garrotxins que menys deixalles generen

Besalú és qui més paper i envasos recicla, mentre que Sant Aniol encapçala la recollida de vidre
| 5 de novembre de 2015
Riudaura, Beuda i Tortellà, els tres municipis garrotxins que menys deixalles generen

Generen un quilo per habitant i dia. L’Agència de Residus de Catalunya ha fet públiques les dades, que situen Besalú com qui més paper i envasos reciclen, mentre que Sant Aniol encapçala la recollida de vidre. En global però, només Sant Ferriol i Sales de Llierca porten als contenidors de colors més de la meitat del que generen.

residus olot

Les dades assenyalen diferents variables com els residus que genera cada un dels municipis garrotxins. Qui menys són Tortellà, Beuda i Riudaura que estan en el quilo diari per habitant. A l’altre extrem hi ha Les Preses, que en genera quasi el doble, Sant Joan i Maià.

L’Agència Catalana de Residus també dóna detalls del reciclatge. Les grans dades diuen que Sant Ferriol i Sales són els únics que separen bé més de la meitat de les seves deixalles. Segueixen Besalú, Beuda, Castellfollit I Olot, amb un 43%. Els pitjors en reciclatge són Mieres i Montagut, aquest últim només separa bé un de cada quatre quilos de residus.

Per contenidors, Besalú és líder en paper (un 49%), seguit de Sant Ferriol i Mieres. A la cua en ús del contenidor blau hi ha Olot, la Vall d’en Bas, les Planes i Montagut i Oix.

En canvi, Sant Aniol, Maià i Sales encapçalen el reciclatge de vidre amb xifres superior al 45%. En canvi, Tortellà, Olot i Castellfollit són els pitjors.

Finalment, la gran assignatura pendent de tota la comarca són els envasos lleugers ja que els capdavanters: Besalú, Olot i Argelaguer només reciclen 1 de cada 5 quilos. Els cuers són Les Planes i les Valls d’en Bas i de Bianya.

 

També et pot interessar

El bicibus arriba a Olot

A partir d’aquesta tardor, un grup de pares de Sant Roc recolliran la mainada i els acompanyaran a l’escola en bicicleta

Ernest Torrell: ''És necessari parlar obertament del suïcidi perquè el tema deixi de ser un tabú social''

Ho diu el cap del servei de salut mental de la Garrotxa a Ràdio Olot. Ernest Torrell reconeix que la Garrotxa és una de les comarques catalanes on més suïcidis hi ha

Estàs escoltant


Volum